GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Son Dakika! Et ve Süt Kurumu taklitçilerine ceza

Balıkesir dahil 81 ilde; Bakanlık Et ve Balık Kurumu’nu taklit edenlere ceza, haksız rekabet oluşturan kasaplara yaptırımları uyguladı. Konuya ilişkin olarak Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu açıklama yaptı.

 

Et

Unvan ve Logo Taklitçiliğine Son

Açıklamada “Ticaret Bakanlığı’na ulaşan başvurular neticesinde, bakanlık yetkilileri bazı kasap işletmelerinin Et Balık Kasabı, Et Balık K, Et Balık İl/İlçe Adı gibi isimlerle iktisadi devlet teşekkülü olan Et ve Süt Kurumu; toplum nezdinde bilinen eski adıyla Et ve Balık Kurumu’nun unvanını ve logosunu taklit edenler var’’

 

Et ve Süt Kurumunun itibarından haksız yararlananlara ceza!
Tüketicilerin güveninin kötüye kullanıldığı için tüketicinin tecrübe ve bilgi eksikliklerinin istismar edildiği gerekçesiyle ilgili işletmelere idari para ve anılan reklamları durdurma cezaları olacak.

 

Nisan Ayı Toplantısı
81 il Ticaret İl Müdürlüklerine bulunan Ticaret İl Müdürlükleri ile bulundukları il ve ilçe ekiplerince hali hazırda gerçekleştirilen denetimler olacak. Tüketicilerin güvenini istismar eden ifade ve görsellerle satış ve tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiği düşünülen 29 adet işletmeye ilişkin olarak Reklam Kurulu’nun Nisan Ayında yapılacak toplantısında karar verilmesi beklenmektedir.

Haber: Nursima Akyürek

Gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu