Dünyadan HaberlerGündem

Son Dakika! İsrail Hava Sahası Açıldı

İsrail, dün gece İran'dan başlatılan insansız hava araçları (İHA) saldırısı sonrasında kapatılan hava sahasını sivil uçuşlara yeniden açtı. 

Son Dakika! İsrail Hava Sahası Açıldı

Son Dakika Israil Hava Sahasi Acildi 1

Ben Gurion Havalimanı’nda Normalleşme

Tel Aviv’deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’nda da uçuşlar yeniden başladı. İsrail’in önde gelen havalimanında normal uçuş trafiği yeniden sağlanmış durumda.

Flight Radar 24 Verilerine Göre Hava Sahası Aktif

Dünya genelinde sivil havacılık trafiğini takip eden “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, İsrail hava sahası üzerinden geçen çok sayıda uçağın olduğu gözlemlendi (05:15 GMT). Bu durum, hava sahasının tekrar aktif hale geldiğini gösteriyor.

Tahran-Tel Aviv Gerilimi ve Havayolu Rotaları

Ancak Tahran ile Tel Aviv arasındaki gerilimin devam etmesi nedeniyle, birçok havayolu hala rota olarak Kuzey Sina ve Türk hava sahası üzerindeki hava koridorlarını tercih ediyor.

Saldırıya Karşılık Verilmişti

İsrail’in Ben Gurion Havalimanı’ndaki uçuşları, İran’dan başlatılan insansız hava araçları (İHA) saldırısı nedeniyle durdurulmuştu. İran’ın 1 Nisan’daki Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından gerilim artmıştı.

İran’ın Saldırısı ve İsrail’in Karşılığı

İran, dün İsrail’e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini, ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı. İki ülke arasındaki gerilim devam ederken, tarafların karşılıklı açıklamaları dikkat çekiyor.

Haber: AA

Tahran Halkı İsrail’e Yönelik Saldırıyı Kutladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu