GündemSiyasetTürkiye Gündemi

“SORUNLAR VAR AYRINTIYA GİRECEĞİM”

CHP TBMM Grubu’nun 27. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu 81 milyon insanın yaşadığı temel bir soruna ayrıntılarıyla girmeye çalışacağım, yani ekonomik krize ayrıntılarıyla girmeye çalışacağım.” dedi.

CHP Genel merkezinde yer verilen Kılıçdaroğu’nun konuşmasına göre Genel Başkan şöyle konuştu: “Türkiye’nin çok sorunu var; eğitimden tutun tarıma kadar, üniversiteden tutun dış politikaya kadar pek çok alanda sorun yaşıyoruz, ama bütün bu sorunları aşmak mümkün. Şimdi ekonomi konusuna gelince değerli arkadaşlarım, şöyle bir hükümet düşünün. 2001 krizi yaşanan bir ülkede krizi aşmak için dönemin hükümeti ağır bedeller ödedi ve sonra yeni bir hükümet geldi. 16 yıldır kesintisiz ülkeyi yönetiyor, üstelik tek başına yönetiyor. Peki trajikomik olan ne? Olay şu; 16 yıldır Türkiye’yi tek başınıza yöneteceksiniz ve 16 yıl sonra yeniden Türkiye’yi ekonomik bir krizin kucağına iteceksiniz. Nasıl bir anlayıştır? Hani tarihten ders almadı dense, hadi tarih uzun dönemi gerektirir. Ya 16 yıl önce Türkiye ciddi bir sorun yaşadı, bir ekonomik kriz yaşadı, hiç mi ders almadınız ondan? Ve Türkiye bugün bir ekonomik krizin göbeğinde, üstelik 2001’e göre daha ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya.

 

KONKORDATO İLANLARI YAĞMUR GİBİ YAĞMAYA BAŞLADI

Sanayiciye bakalım; ekonomik kriz etkiliyor mu, etkilemiyor mu onları? Dolar başını almış gidiyor. Enerji fiyatları, doğalgaz fiyatları, elektrik fiyatları sürekli artıyor, daha da önemlisi önünü göremiyor, yarın ne olacağını bilmiyor. Peşin mal satmaya başladı herkes, çekler çalışmıyor. Böyle bir ortamda tek yapacağı şey var; ya konkordato ilan edecek, ben borçlarımı ödeyemiyorum diyecek-ki bunlar da yağmur gibi yağmaya başladı-veya işçi çıkarıyor. Kusura bakmayın diyor, işçi çıkarmak zorundayım, yoksa ben ayakta duramam.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu