Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Sözlüklerden ‘Yorulmak’ Fiilini Kaldırdılar

Sözlüklerden ‘Yorulmak’ Fiilini Kaldırdılar

Balıkesir İyi Parti İl Başkanı Özlem Ural daha öncesinden Kaz dağları yangın çalışmasından sonra Edremitte  İlçe Teşkilatı ile irtibata geçerek konuyu yakından takip etmeye başladıklarını, yangın haberi sonrasında bölgeye giderek Valilik Koordinasyon merkezindeki çalışmaları yakından izleyen İlçe Başkanı Oğuzhan Civgaz’dan bilgi aldığını belirtti.

Ural sürdürülen söndürme çalışmaları hakkında daha detaylı bilgi almak, ekiplere bir nebze olsun destek ve moral olmak ve varsa üzerlerine düşünleri yerine getirebilmek için kurulan Koordinasyon merkezlerini,  İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ali Lapanta, İl ve İlçe Yönetimleri ile ziyaret ettiklerini ve yangının söndürülmesi ile birlikte rahat bir nefes alabildiklerini ifade etti.   Kaz Dağları’nın Mitolojiye dayanan bir geçmişe sahip. Kaz dağlarında yaşanan yangın için seferber olan İtfaiyecilerimize, Orman Muhafaza Memurlarımıza, Jandarmamıza, Belediye çalışanlarımız ile gönüllü destek veren tüm vatandaşlara teşekkür eden Özlem URAL, tüm Balıkesir’e geçmiş olsun dileklerini iletirken bir daha böyle bir durumun yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığına inandığını ifade etti. “Kaz Dağları ile ilgili haberler güzel olunca Edremit’e gelmişken vatandaşlarımızla sohbet etmemezlik olmazdı.” diyen Ural, her zaman yaptıkları gibi vatandaşın dertlerine ortak olmak, sorunlarını dinleyerek çözüm üretebilmek, çözemeyeceklerini, yetkiyi devralacakları güne kadar, kayıt altına almak için Güre Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Burada, “Sizden hizmet bekliyoruz. Başka bir şeye gerek yok” diyen esnafın gözlerindeki umut ışığı, yolumuzu aydınlatırken talip olduğumuz görevlerin ağırlığı da bu yolda atacağımız her adımın ne kadar önemli olduğunu bizlere unutturmuyor. Sözleriyle duygularını ifade etti. Güre Mahallesi’nde bulunan ve 1934 yılında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün konakladığı yapıyı gezerken duygulanan URAL ve ekibi, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki o kutsal görevin ve bilincin bayraktarı olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek Edremit İlçe Başkanlığı’nın, Aşure Hayrına katılıp partililer ve Edremitliler ile bir araya geldiler. İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aşure hayrına da katılması gerektiği için Balıkesir’e dönen URAL, burada da vatandaşlarla bir araya geldi. Altıeylül İlçesinin düzenlediği Köylüköyü Mahallesi kırsal ziyaretine davet edilen Ural, İl Yönetim Toplantısını tamamladıktan sonra Altıeylül İlçe Başkanı İsmail Özay ve ekibine katılarak köylümüz ile bir araya geldi. Burada da üye kayıtlarına devam eden İYİ Partililer, Genel Başkan Meral Akşener’in izinde “yorulmak” fiilini sözlüklerinden kaldırmışa benziyor.

Köylüköyü Mahalle sakinleri, Sulama kanallarının ulaştığı son noktada yer aldıkları için kendilerini ‘Son Köy’ olarak tanımlıyorlar. Son köy, sulama kanallarındaki kayıp kaçaktan ve yeterli su sağlanmadığından dolayı perişan durumdalar ve Köyün yakınlarından geçen Üzümcü Çayı’ndaki kirliliği görmeyen göze tanımlamanın bir yolu yok. “Elimizdeki tüm imkanlar ile insanımızın sesini duyurmaya çalışacağız ve yetkiyi devraldığımızda da gereğini yapacağız. İdarelerin, insanımızı cezalandıracak uygulamalar üretmek yerine Sayıştay raporları ile tescillenmiş olan savurganlıklarından vazgeçmelerini tavsiye ediyoruz” diyen URAL “Köylü milletin efendisidir” sözünü birilerinin kafasına sokana kadar kullanmaktan vazgeçmeyeceğini ifade ederek Kurucular Kurulu Üyesi Ali Lapanta, Edremit İlçe Başkanı Oğuzhan Civgaz, Altıeylül İlçe Başkanı İsmail Özay ve tüm İYİ’lere teşekkür etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu