Gündem

Tabip Odası Başkanı “Halk Sağlığı Tehlikede”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, yazılı bir açıklama yaparak, halk sağlığına zarar verebilecek yasal düzenlemelere karşı uyarılarda bulundu. 

Tabip Odası Başkanı “Halk Sağlığı Tehlikede”

Tabip Odasi Baskani Halk Sagligi Tehlikede 1
Tabip Odası Başkanı “Halk Sağlığı Tehlikede”

“Depremlerinin yıldönümünde getirilmesi oldukça düşündürücü”

Uçan, açıklamasında, “Aylıkları açlık ve yoksulluk sınırının altında kalan emekli hekimler/sağlık emekçileri ile ilgili düzenlemenin ve çalışan hekimlerin/sağlık emekçilerinin ücretlerinin emekliliğe yansımasının TBMM gündemine alınmasını beklerken; yine hekimlere/sağlık emekçilerine ve dolayısıyla toplum sağlığına önemli zararlar verecek bir kanun teklifinin herhangi bir değerlendirmeye fırsat vermeyecek kadar kısa sürede ve tam da Şubat 2023 depremlerinin yıldönümünde önümüze getirilmesi oldukça düşündürücüdür” şeklinde konuştu.

Sermayeyi Koruyan Maddeler Torba’da

Uçan, “Hasta yararını değil, sermayeyi koruyan tüm maddeler bir torbanın içine doldurulmuştur. Bu torbanın içine ayrıca özlük hakları da dahil edilmiş, ek ödeme miktarının belirlenmesinde esas olan unsurlar; tahakkuk, verimlilik, hasta ve çalışan memnuniyeti, hizmeti elde etme maliyeti gibi faktörler şeklinde sıralanmıştır” ifadelerini kullandı.

“Meslektaşlarımızın hakları zarar görmemeli”

Uçan, “Kamu görevlilerinin özlük haklarına dair düzenlemelerin sadece kanunda yönetmelik ile düzenleneceğinin belirtilmesi yeterli olmayıp, idareye bırakılacak düzenlemenin temel ölçütlerinin kanunda gösterilmesi gerekmektedir. Mevcut haliyle düzenleme yasama yetkisinin de devri niteliğindedir” şeklinde konuştu.

“Mevcut sorunlar derinleşecek”

Uçan, “Kanun teklifinde yer alan değişikliklerin ülkemiz sağlık ortamına, hekimlerin/sağlık emekçilerinin ekonomik ve özlük haklarına, çalışma koşullarına bir iyileştirme getirmeyeceği açıktır. Bu değişiklikler ile şu an sağlık alanında yaşanan şiddetten aylar sonraya verilen poliklinik ve ameliyat randevularına, yurtdışına hekim göçünden malpraktis davalarına, ilaç sıkıntısından tıbbi ve cerrahi malzeme sıkıntılarına kadar herhangi bir sorun çözülemediği gibi mevcut sorunlar derinleşecektir” dedi.

“Her koşulda itirazlarımızı yükselteceğiz”

Uçan, “Kanun teklifi, iki gün önce TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandı ve ilk 14 madde maalesef hızla kabul edildi. Toplumun sağlığını daha da geriye götürecek olan bu kanun teklifinin geri çekilmesi için TBMM’deki tüm milletvekillerine daha yüksek bir sesle çağrıda bulunuyor ve bir kez daha uyarıyoruz. Sağlıklı koşullarda çalışıp haklarımızı alabildiğimiz, toplum sağlığını korumayı önceleyen bir sağlık sistemini mümkün kılana dek meslektaşlarımız ve toplumla birlikte her koşulda itirazlarımızı yükselteceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Bülten

Tabip Odası Başkanı “Halk Sağlığı Tehlikede”

Doğum Sonrası Hayatı Tehdit Eden Konular Ele Alındı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu