Gündem

TABİP ODASI OLAĞAN SEÇİME GİDİYOR

Balıkesir Tabip Odası olağan seçimi 14 Nisan Cumartesi günü Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Toplantı salonunda yapılacak. Seçimler ise 15 Nisan Pazar günü aynı yerde gerçekleştirilecek.

Dün Tabip Odasında bir basın açıklaması yapan yönetim kurulu üyeleri seçilmeleri kazanmaları halinde yapacakları projeleri kamuoyuna duyurdular. Yönetim adına açıklamayı okuyan Dr. Songül Çiftçi; iyi hekimler olarak odaya ve mesleğe sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi. Bu dönem iki listenin yarışması beklenen seçimlerde mevcut yönetim seçimlere “kırmızı-beyaz” liste ile gireceği öğrenildi.

HEDEFİMİZ HEKİMLİĞİN TÜM DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAKTIR

Çiftçi, iyi hekimlik değerlerini yaşatmak istediklerini ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İyi hekimlik, etnik köken, dil, din, toplumsal konum, eğitim durumu, cinsiyet, yaş gibi faktörlerden bağımsız olarak herkese eşit ve adil davranmak, hekimliğin tüm değerlerine sahip çıkmaktır. Etik ihlallerle mücadele etmek, sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgilenmek, halka karşı sorumluluğunu yerine getirmek, halk sağlığını korumak, mesleki sorunlara, özlük ve demokratik haklarımıza çözüm yolları aramaktır. İyi hekimlik sağlık çalışanlarına mobbing ve her türlü şiddete karşı çıkmak, sağlık alanında yaşanan eşitsizliklerle mücadele etmek, hekimlerin oda, sendika, dernek vb. sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarının önündeki engellerin kaldırılması için mücadele etmektir. Yok edilmek istenen meslek kuruluşuna sahip çıkmak, Tabip Odasını Bakanlığın ve sağlık idaresinin bir birimi yaptırmamaktır.

İyi hekimlik; ayrıştırıcı, değil birleştirici olmaktır. Bilimsel gerçekleri rehber edinmektir. Meslektaşlarım hedef göstermek, küçük düşürücü eylem ve söylemlerde bulunmamaktır. Bu bağlamda ilkelerimizi sıralayacak olursak; her türlü ayrıma ve ayrımcılığa karşı çıkarak bütünleştirici, farklı görüş ve düşünceyle çalışmaya açık, çağdaş ve insanca bir ortamda iyi hekimlik mücadelesi veren, hekimlerin çalışma barışını bozan sisteme karşı, dayanışmayı ve dostluğu, etik ilkeleri önceleyen, çalışanlara emekliliğine de yansıyacak, insan onuruna yaraşır, hak ettiği ücret, emekli hekimlerin haklan için mücadele eden, fiili hizmet süresi için bıkmadan, usanmadan talepte bulunan, iş güvencesiz ve sözleşmeli çalışma modeline karşı çıkan, haksızlığa uğrayanların yanında olan, hukuksal destek sunan hekimliğin ekonomik ve sosyal açıdan insanca yaşam hakkına kavuşturulması için mücadele eden, her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı durabilecek, meslektaşının hakkını savunabilen, hekimleri değişik alanlarda sosyal ve kültürel organizasyonlarda buluşturan, iş güvencesi, emekliliğe de yansıyan güvenceli ücret, yıpranma yılı uygulaması, şiddetin olmadığı, zamanla yarışmayan, dinlenme olanağının sağlandığı, sağlıklı çalışma ortamı için, uluslar arası normlarda çalışma süresiyle, etik değerlerin korunduğu, birebir hekim sorunlarına odaklanan, hekimlerin özlük ve demokratik hakları için mücadele edecek, mobbing’e ve şiddete karşı duracak, odayı bakanlığın odası yapmayacak ilkeli, eleştiriye açık tabip odasının devamını istiyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu