Gündemİlçe Haberleri

BEREKETLİ YOL DEDİLER TEMELİ ATTILAR

Sındırgı-Akhisar yolu yapımı için temel dün atıldı.Yıllardır bekleyen ve çözüme kavuşmak için bekleyen yollara ‘Yol Medeniyet’denilerek atılan temel sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamı Sındırgılılara iletildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın katılım sağladığı törende Hamza Dağ, MKYK toplantısınıda Sındırgının konuşulduğunu ve Cumhurbaşkanı ile Başbakan Binali Yıldırım’ın Sındırgılılara selamı olduğunu söyledi.Önümüzdeki yılın sonuna doğru bu yol biter mi biter diyen Dağ yolun bereketli bir yol olduğunu 55 iş makinası ve yaklaşık 200 çalışanla birlikte tamamlanmış olacağını ifade etti.

 

TEMEL ATILDI YOL YAPILIYOR

Sındırgı-Akhisar yolunun temel atılışı yapıldı.Yol temelinin atılışı öncesinde Sındırgı Makbule Efe Anadolu Lisesi Folklor ekibi yöresel oyunlar sergildi.Temel atma törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bigadiç Kaymakamı -Sındırgı Kaymakam vekili Altuğ Çağlar,Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Birol Şahin,Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş,AK Parti ve MHP ilçe başkanları,meclis üyeleri ve Sındırgılılar katıldı.

Temel atma töreninde Karayolları 2.Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, ‘Karayolları olarak önemli projelerde çalışıyoruz.Bölünmüş yollar konusunda ülkemizde önemli mesafeler katettik.Genel Başkan Yardımcım bir karayolları değil iki karayolu istiyoruz ve temel atıyoruz artık.Akhisar Sındırgı yolunun temelini atıyoruz.’dedi ve yol için kullanılan maliyetle rle ilgili bilgiler verdi.

YOLLAR YAPILIYOR

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ‘projenin başından sonuna kadar çalıştık gayret ettik.Bu yolun projesini yapalım derken eski İlçe başkanımda aramızda hadi hadi derken seçime 2 gün kala tarih 5 Haziran benimde doğumgünüm.Bir kepçenin üzerinde eski Ulaştıma Bakanımız sayın Binali Yıldırım İstanbuldan Bursaya geçecek.Yol güzergahında bir toplantı yapalım diyor ve biz hareketli görünüyoruz sanırım ki beni aradılar.Yarın gelelim mi dediler. İsterseniz bugün gelin dedim.Akhisar Sındırgı Gelenbeyi geçip gelmişler .Biz onları beklerken ‘Gelenbeyi geçtik’ aradılar.Biz aldık çiçekleri elimize Balıkesir giriş istikametine karşıladık.

Akşam 6ya kadar birlikteydik.Emendere termal otelde konuştuk. Ben Bakanımıza dedim ki; ‘Sındırgının yolu Akhisardan döner siz 135 kilometrelik yoldan geldiniz.’ ‘’O yol çok bozukmuş ‘’dedi.Rum ve Yahudi esirlerin yaptığı o yolu ,insanlarımız yıllardır kullanıyor siz bir kere kullanamadınız mı deyince orada bir söz verdi Sındırgının yolunu yapacağız ‘dedi.

TARİHİ KERTİL VİRAJI TARİHE KARIŞIYOR

Dönemin Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın o günkü sözü ile birlikte bugün temelin gecikmelide olsa atıldığını ifade eden Başkan Yavaş, ‘ o sözle birlikte bugün bu temeli atıyoruz.Tarihi Kertil virajları da artık tarih oluyor. Hamd olsun ömrümüze görmek istediğimiz işlerden birini görüyoruz.

Geç geldi ama geldi.Bugün bu dağlarda bir yandan taşlar örülüyor ,yollar kazılıyor.Bu vadiye adam inmez dediğimiz yerlerde bugün makinalar çalışıyor.Bu emaneti yük olarak Genel Başkan yardımcımızın omzuna veriyorum.Bu yol için teşekkürler bu yol sizi bekler’dedi.Başkan Yavaş sözlerini, Yolların kralı değil yolların kuralı diyen sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi bu yoluda rabbim kazasız belasız tamamlamayı nasip etsin’diyerek tamamladı.

‘YOL MEDENİYET’

Sındırgı Kaymakam vekili Altuğ Çağlar, ‘yol medeniyet’dedi. Sındırgıya git gel yaptığını hatırlatan Bigadiç Kaymakamı Çağlar ben bir kaymakamım bir emanetim var. Düvertepe’nin üst kısımlarından tutun Alanı görme şansım olsu.Bu yollarıda gördük.Bundan sonraki süreçte tamamlanacak.Allah utandırmasın diyorum’şeklinde konuştu.Kaymakam Çağlar, Afrin şehitleri ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.Bugün itibarı ile 21 sene önce Uluçınarın gittiği gün ayrıca bugün onuda rahmetle anıyorum’ifadelerini kullandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M.Birol Şahin’inde konuşma yaptığı temel atılışında Şahin, ‘yollarla insanlar size gelmiyor ve bir yolunuz yoksa hiç birşey ifade etmiyor’ dedi ve temeli atılan yolun ciddi bir önem taşıdığını söyledi.

SELAM GETİRDİ O YOL YAPILACAK DEDİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ‘MKYK toplantısını Pazartesi günü yaptık.Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın Sındırgılılara selamı var.Ulaştırma haberleşme ve Denizcilik Bakanımızla sabah görüştüm.Katılamadılar ancak selam gönderdiler.2011’den buyana İzmir Milletvekiliyim.Kaderimde hep sonlarda olmak var.

Doğumyerim Demirci İlimin son ilçesi.Kütük Sındırgı ilçesi en son.Simav ,Dereceören hep son.İzmirdeki seçmen içinde bu proje önemli.Bayramda seyranda kullandıkları bir yol.Bu yolda kısa zamanda bir sonuç alacağız.Allaha şükür 7 yıldır en rahat olduğumuz konu yollar.Türkiye’de duble yol konusunda 6bin kilometreden 19bin kilometre yok ekleme yaptık.Yolların sadece eklenmiş olmadı bizim seyahatimizi güvenli sağlamanın yanında yollardan önce ölüm oranı çok daha yüksek ilken bu oran bir- ikiye düşmüş…’dedi.

Sındırgı Akhisarda yaklaşık 200 personelle hizmet verilecek diyen Dağ,55 iş makinası ile birlikte başlanan yol yapımının beraberinde istihdamıda getirdiğini ifade etti. Sındırgı-Akhisar yolu bereketli bir yol.168 firma ihaleye katıldı.Süreç uzun. Bölge Müdürümüz 3 yıl diyor ancak; biz kendisini biliyoruz daha kısa sürede emek ve çalışkanlıkla bu iş bitecek.Önümüzdeki yılın sonunda bu iş biter mi biter .Ya Allah bismillah diyorum Allah tamamına erdirsin’şeklinde konuştu.Yolun açılışınında Bakanımızın katılımı ile yaparız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu