GündemÖzel Haberler

TARİHE ‘KARESİ’ İMZASI

Karesi Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, projeleri ve çalışmalarıyla Türkiye’nin en iyi belediyeleri arasına girmeyi başardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da ödül alan Yılmaz, esnaf, vatandaşlar ama en çok da çocuklar tarafından seviliyor.

‘Biz en çok çocukların belediyesiyiz’ diye yola çıkan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın minik hayranları, hiç şüphesiz çocuklar… Esnaf ise her geçen gün şehrin yenilendiğini söylerken, Yılmaz’ı da çalışmalarından dolayı kutladılar.

Balıkesir’in Gururu Oldu

Müspet Değerler Mektebi ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından ‘Dünyayla Yarışan Şehirler’ adıyla düzenlenen proje yarışmasında ödüle layık görülen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alarak, Balıkesir’e büyük bir gurur yaşatmıştı. 884 İlçe belediyesi arasından 35’inin ödüle layık görüldüğü törende konuşan Başkan Yücel Yılmaz, ‘Bizler kendi değerlerimiz ve geçmişten aldığımız güç ile geleceğe yürümeyi arzuluyoruz. ’Bu kent için söyleyecek bir sözüm, yapacak bir görevim var’ diyen hemşehrilerimizle birlikte yürüttüğümüz projeye destek veren Karesi Kent Konseyi Gençlik Meclisimiz ve Anka Gençlik Derneği’ne, bizi bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Nereden Nereye…

Bu özel ödüle giden yolda Karesi ismi markalaştı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gerek kırsal da gerek ise ilçe merkezinde gece gündüz demeden projeleri takip etti. Çalışmaları yerinde inceledi.  Yeşilova, Yağcılar Mahalleleri’nde köy konağı inşa edildi. Yaylabayır’da cami tadilatı yapıldı. Kabakdere Mahallesi’nde kilit parke taşı döşendi. Ovacık Mahallesi’nin köy okulu boyandı. Toygar Mahallesi’nde prestij sokak çalışmaları yapıldı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Tatlıpınar ve pek çok kırsal mahallede çocuklarla buluştu. Vatandaşla ve esnafla sohbetler edip, isteklerini dinledi.

‘Mazeret Değil Hizmet Üretiyoruz’

Özellikle kırsal mahallelerde vatandaşın isteklerini bir bir yerine getiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘Mazeret değil hizmet üretiyoruz’ diyerek, kırsaldaki çalışmaları yerinde inceledi. Bugüne kadar Karesi’deki 42 kırsal mahalleyi ziyaret ederek, süregelen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Karesi’de tüm birimleri hizmet noktasında seferber ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, ‘Kapımız ve kalbimiz sizlere her zaman açık. Kırsal mahallelerde tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermek için bütün müdürlüklerimizi seferber ettik. Kırsal mahallelerimizin her noktasına en yakın mahalleye de en uzak mahalleye de eşit hizmet götürüyoruz’ şeklinde konuştu.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Karesi ilçesindeki Yeşilli Caddesi’nde geçmiş yaşatılıyor. Karesi Belediyesi tarafından duvarlara Yeşilçam’ın unutulmaz isimleri resmedilirken, sokakta parke taşları yenilendi. Aydınlatmalar yapıldı. Esnaf ise tüm bunların işlerini de olumlu etkilediğini söyleyerek Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür ettiler.

Pınar Yılmaz: Ben yaklaşık 11 yıldır esnaflık yapıyorum. Eski Kuyumcular Mahallesi’nde restoranımız var. Karesi Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları çok beğeniyorum. Çok kısa bir sürede sokağımızı çok güzel bir hale getirdiler. Trafik ve araçların park etmesinden dolayı rahatsızdık. Ama Karesi Belediye sayesinde bu problemimiz çözüldü. Aydınlatmalar yenilendi. Artık vatandaşlar da gönül rahatlığıyla geliyor. Karesi’de oturanlar oldukça şanlı.

Tekin Dikimevi Sahibi: Ben Yeşilli Caddesi’ndeki parke taşı döşeme çalışmaları için ilk girişimi başlatanlardandım. Araçlar park ediyordu ve bize geçecek yer bırakmıyorlardı. Dilek ve isteğimizi Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a kadar ulaştırdık. Sağolsun hemen girişimlere başlayıp, harikalar yarattılar. Yapılan çalışmalardan da mahallemizin yeni halinden de çok memnunuz.

Neriman Çakır: Neredeyse 15 senedir esnaflık yapıyorum. Kozmetik sektöründe kadınlar için makyaj malzemesi satışlarını yapıyoruz. Balıkesir’de esnaf olmak çok güzel. Karesi Belediyesi de gerçekten ürettiği güzel hizmetlerle bizim en büyük yardımcımız. Sokaklar da caddeler de gerçekten çok güzel bir hale büründü.

EN ÇOK ÇOCUKLAR MUTLU

Can: Ben yaz tatilinde Karesi Belediyesi’nin açtığı yüzme havuzlarına gittim. Orada çok eğlendim. Sadece yüzme dersleri var sanıyordum. Ama ebru yapmasını öğrendik. Resim yaptık. Pek çok aktivite ile uğraştık. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı çok seviyorum.

Mehmet: Karesi Belediyesi hep çocuklar için çalışmalar yapıyor. Karesi Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği yapılmıştı. Ona katılmıştım. O çok güzel geçti. Sonra yüzme havuzları vardı. Yaz tatilim dolu dolu geçti. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz hep çocukları düşünüp bizler için çalışmalar yapıyor. Ve ben bu yüzden onu çok seviyorum.

Yeşim: Karesi Belediyesi tarafından okulumuz yenilendi. Bahçemiz güzelleşti. Ayrıca Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne katılmıştım orada çok eğlendim. Yaz tatilinde de yüzme havuzlarına gelerek pek çok aktiviteye katılma şansım oldu. Benim için çok güzel günlerde. Bizlere bu imkanı verdiği için Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Serap Tetik Acar

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu