GündemEkonomi

Tarım Kredi Birlik Genel Müdürü Yıldırım: “Gömeç’te 10 bin ton zeytin işleyeceğiz”

Tarım Kredi Birlik Genel Müdürü Bayramali Yıldırım: ” Yaklaşık 50 bin ton yağlık zeytin alacağız, 10 bin ton da sofralık zeytin alıp Balıkesir Gömeç’teki kendi tesisimizde işleyeceğiz.” dedi.

 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin yeni deposu Bursa’da açıldı. Tarım Kredi Birlik Genel Müdürü Bayramali Yıldırım, Kestel ilçesi Ankara yolu üzerindeki deponun açılışında, yıllardır çiftçinin en temel destekçilerinden olduklarını, son yıllarda da çiftçinin ürettiğini satma anlamında bir atılım içerisinde bulunduklarını söyledi. Üreticiden tüketicinin mutfağına ürünleri götürme çabası içerisindeyiz diyen Yıldırım, “Bu yılı 170-180 mağazayla bitireceğiz, 2021 sonunda 500 mağazayı geçeceğiz” dedi.
Açılışta konuşan Tarım Kredi Birlik Genel Müdürü Bayramali Yıldırım bölgedeki çiftçiden de ürünler alacaklarını kaydederek, “Burada en büyük destekçimiz, Türk çiftçisi. Yaklaşık 50 bin ton yağlık zeytin alacağız, 10 bin ton da sofralık zeytin alıp Balıkesir Gömeç’teki kendi tesisimizde işleyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.
Depo açılışında birliğin ürünleri tanıtıldı, yöresel kıyafetli kadınlar geleneksel yöntemlerle un öğüttü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu