Gündemİlçe Haberleri

Tarımda Balıkesir Yerli Tohumlarıyla Yeni Dönem

Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan, Bandırma ilçesinde düzenlenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Ayçiçeği tohumu dağıtımı etkinliğine katıldı.

Tarımda Balıkesir Yerli Tohumlarıyla Yeni Dönem

Tarimda Balikesir Yerli Tohumlariyla Yeni Donem 1
Tarımda Balıkesir Yerli Tohumlarıyla Yeni Dönem

43 Bin Kilo Tohum Dağıtıldı

Üreticilere yönelik sunulan bu projeler, yerli ve milli tohumların kullanımını teşvik ederek bölgede tarımsal üretim desenini değiştirmeyi hedefliyor. Bakanlığın %75 hibe desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, nohut, sorgum sudan otu, ayçiçeği ve çeltik gibi çeşitli tohumlar, 20 ilçeye yaklaşık 43 bin kilogramlık bir dağıtım ile çiftçilere sunuldu.

Yerli Tohumlar Avantaj Açıklaması

İl Müdürü Alkan, bu dağıtımların amacını, bölgenin özelliklerine uygun çeşitlerin belirlenmesi ve çiftçilerin verimliliklerinin artırılması olarak açıkladı. Konuşmasında, dağıtılan yerli ve milli çeşit tohumlarının çiftçilere bir dizi avantaj sağlayacağını vurgulayan Alkan, bu avantajların başında birim alandan yüksek verim elde etme, maliyetlerin azaltılması, su tasarrufu ve atıl arazilerin üretime kazandırılması gibi faktörlerin geldiğini belirtti.

Ekonomiye Destek

Balıkesir’de uygulanan projelerle birlikte, bölgede tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılarak ekonominin ve üreticilerin güçlendirilmesinin önemine işaret eden Alkan, yerli ve milli tohumların yaygınlaştırılmasıyla hem tarımsal üretimin devamlılığının sağlanacağını hem de yerli çeşitlerin korunarak milli tarım politikalarının destekleneceğini belirtti.

Haber: Bülten

Edremit’te Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas OSB

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu