GündemKöşe Yazıları

TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA SÖZÜ OLMAZ

Çiftçi, geçimini toprağı ekerek sağlayan kimsedir. Bu yüzden de milletin efendisidir.

İnsanlığın ihtiyaç duyduğu gıda üretimini gerçekleştiren çiftçilik mesleğinin; toplum için taşıdığı önem ve tarımın, dolayısı ile çiftçilik mesleğinin sorunlarına kamuoyunun dikkatlerinin çekilmesi gerektiğine inanıyorum.  Türk çiftçisinin diğer meslek dallarına göre yatırım gücü zayıf, teknolojik yenilenme gücü oldukça düşüktür. Bende bu bağlamda bana ihtiyaç duyduklarında sorumlu bir vatandaş olarak farkındalık yaratmak adına tüm çiftçi kardeşlerimde tarlada çalışmaya gönüllü olduğumu bir kez daha söylüyorum. Çiftçilerimizin gördükleri değerden  çok daha fazla değer görmesi gerekiyor. Sosyal ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi, hayat standartlarının artırılması, üretim  hevesini mutlaka artıracaktır.

14 Mayıs 1946 Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyon’unun kuru­luş tarihidir ve Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş günü olan 14 Mayıs sadece bizim ülkemizde değil kuruluşa üye bütün ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır. Çiftçilerin en önemli örgütü Türkiye Ziraat Odaları Merkez Birliği de bu federasyonun üyesidir.

Dünyada milyarlarca insan çiftçilerin yaptıklarına bağımlıdır.Geleceği çiftçilerimizin bereketli elleri ile kuruyoruz. Bütün zorluklara, sorunlara rağmen inatla üreten, alınteri döken ve karşılığını alamayan çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun.

************************************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.

İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu