Köşe YazılarıBedia Uçak

Taze Cilt

Temiz ve taze görünen bir cilt için bakım şart. Sağlıklı bir cilde sahip olabilmenin yolu, temizliğini en iyi şekilde yapmak. Ayrıca, nem seviyesini dengede tutmakta önemli.

 

Taze Cilt.. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın birinci adımı doğru cilt temizleme alışkanlığı sağlamak. Cildimiz vücudumuzun en dış tabakası olduğundan dış ortamla sürekli etkileşim halinde oluyor. Böylelikle, gün içinde cildimizde toplanan toz ve kirin temizlenmesi, gözeneklerin tıkanmasını ve akne oluşumunu engelliyor.

Peki Ne Yapalım diyenler için işte birkaç öneri;

İlgili Makaleler

Sabah ve akşam yüzünüzü yıkayın. Ilık su ve yüzünüze uygun temizleme ürünü kullanın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra hafif nemli bırakın.

Egzersiz sonrası temizlenin. Düzenli egzersiz, dolaşımı düzenleyerek vücudunuz için olduğu kadar cildinizin sağlığını da olumlu yönde etkiler. Ancak egzersiz sonrası ölü deri tabakası ve bakterilerden arınmak için duş almayı ve yüzünüzü yıkamayı ihmal etmeyin.

Yüz havlunuzu ve yastık kılıfınızı sık sık değiştirin. Telefonunuzu ve klavyenizi temiz tutun. Yüz temizliğini ne kadar iyi yapsanız da, yüzünüze temas eden şeyler temiz değilse temizlik bir işe yaramayacaktır.

Nemlendirici kullanın. Özellikle yağlı cildi olanlar cildinin yağlanacağından korkarak nemlendirici kullanmıyor. Ancak bu cildin daha fazla yağlanmasına neden oluyor. Gözenekleri tıkamayacak özellikte yağsız bir ürün tercih etmelisiniz.

Güneş kremini ihmal etmeyin. Güneşten gelen ultraviyole ışınları cildinizi kurutur ve cildinizin daha fazla yağ salgılamasına neden olur. Daha önemlisi bu ışınların kanserojen özelliği vardır. Dolayısıyla evden çıkarken güneş kremi sürmeyi asla unutmayın.

Makyajınızı temizlemeyi unutmayın.

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın…

…Taze Cilt…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu