GündemÖzel Haberler

TBMM’DE KASIM BOSTAN’IN O TARİHİ FOTOĞRAFI

15 Temmuz 2016 darbe girişiminde TBMM tarihinde ilkkez bombalandı. Gazi mecliste 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan o gün hem Balıkesir, hem de tüm Türkiye’yi onurlandıran duruşu ile mecliste demokrasiyi savunan vekiller arasındaydı.

TBMM 15 Temmuz 2019 ‘da  her yıl olduğu gibi bu yılda demokrasi zaferinin kutlamasını gerçekleştiriyor. Mecliste duvarlara asılan fotoğraflar arasında Balıkesir 26.dönem Milletvekili Kasım Bostanda bulunuyor.

DARBEYE KARŞI DİK DURANLAR

Milletvekili Kasım Bostan 15 Temmuz’da Ankara’da TBMM’in de meclisin bombalanma anı öncesinde telefonla Semra Aman Akyürek’e şu sözleri söylüyordu: ‘Semra hanım mecliste dimdik ayaktayız. Ancak burası karışık. Büyük bir ses geldi şuan heryer toz duman kapıları kapatmamız isteniyor. Aşağı ineceğiz çabuk çabuk….”ve bu telefon konuşması bu şekilde sonlanmıştı.15 Temmuz’da Meclis’te Grup Başkanvekillerinin açıklamaları sonrasında büyük bir patlama oldu. Meclis bombalanmıştı.26. dönemin Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan canlı yayınlanan açıklamalar sırasında darbeye karşı dimdik ayakta olduklarını ve darbeye karşı olduklarını söylüyordu.

GEÇİT VERMEYİZ DEDİLER

Milliyet gazetesinin objektiflerine ise Balıkesir’in değeri olan Milletvekili Kasım Bostan giriyordu. Eli yumruk, gözleri çakmak çakmak ve sesi gürdü: ‘Ölsek te darbeye geçit vermeyeceğiz. Buradayız’ diyordu. Darbeye geçit verilmedi. Bu fotoğraf Türkiye, ’de ikinci seçildi. Balıkesir Milletvekili’nin darbe sırasında yaşadıkları ve meclisin bodrumunda, meclis grup toplantısı sırasında ve o gecenin her saatinde adım adım haykırışı her yıl 15 Temmuz da yine hatırlanıyor ve hatırlanacak. Balıkesir’de darbe girişimi gecesi baskısını bozarak milletin sesi ve 15 Temmuz kitabı ile milletvekillerinin o gece yaşadıklarını anlatan kitapta yer alan cümleler her 15 Temmuz günü demokrasi zaferi adıyla yineleniyor.  Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu