EkonomiTürkiye Gündemi

TCMB’den Üç Önemli Tebliğ Değişikliği

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararlarının ardından duyurduğu kararlarına yönelik üç tebliğ değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

TCMB’den Üç Önemli Tebliğ Değişikliği

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararlarının ardından duyurduğu kararlarına yönelik üç tebliğ değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu değişiklikler, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ, Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ ile Menkul Kıymet Tesisi Hakkında Tebliğ’i kapsıyor.

Yapılan değişikliklere göre, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’de referans oran tanımında önemli bir değişiklik yapıldı. Bu kapsamda, ödeme sistemleri altında, üye işyerlerine sağlanan hizmetler ve ticari kartlarla ilgili ürün ve hizmetler karşılığında bankalarca alınabilecek ücretlerde referans oran yüzde 3,11’i aşamayacak şekilde belirlendi.

Aynı tebliğe eklenen geçici madde ise, maktu olarak belirlenen parasal sınırlar ve azami ücretlerin 2024 yılı için Merkez Bankası tarafından tespit edileceğini ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2023 yıl sonu yıllık tüketici fiyat endeksinin açıklanmasını takip eden ilk iş gününde bankalara bildirileceğini belirtiyor.

Tcmb'Den Üç Önemli Tebliğ Değişikliği

Bu değişikliklerle birlikte, TCMB’nin alınacak ücretlere ilişkin düzenlemeleri güncellenmiş ve finans sektöründeki uygulamaların yönlendirilmesine yönelik önemli adımlar atılmıştır.

 

AA

Kredi Kartı Faiz Oranları İçin Karar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu