Görüntülü HaberlerGündem

Tekne Faciası

Tekne Faciası. Tekne denizde alabora oldu çok sayıda yaralı var. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Tekne Faciası. Yaklaşık 40 kişinin bulunduğu tekne alabora oldu. Kazada, en az 16 kişi boğularak hayatını kaybetti. Yetkililer, hayatını kaybedenlerden 12’sinin kimliğinin belirlendiğini ifade ederek, can kaybının artabileceğini açıkladı.

 

D 29

Kurtarma çalışmaları davam ediyor

Hindistan’ın Kerala eyaletinde yer alan Malappuram’da gerçekleşti. İHA’nın edindiği bilgiye göre Hindistan Başbakanı Narendra Modi açıklama yaptı. Yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, ailelere tazminat ödeneceğini açıkladı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

Hindistan Hakkında

Hindistan ya da resmî adıyla Hindistan Cumhuriyet, Güney Asya’da bulunan bir ülkedir. Dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanıdır. Ayrıca en büyük ikinci nüfusuna sahip olan ülkenin ulusal marşı Jana Gana Mana‘dır. Ülkede resmi dilleri İngilizce ve Hintçe oluşturur, ancak 22 adet tanınmış bölgesel dil de bulunur. Hindistan’da baskın din Hinduizm olup, ülke Endonezya ve Pakistan’dan sonra sayıca en kalabalık Müslüman nüfusa sahiptir. Hindistan nominal fiyatlarla dünyanın en büyük on ikinci ekonomisine ve satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük dördüncü ekonomisine sahiptir.

Güneyinde Hint Okyanusu, batısında Umman Denizi ve doğusunda Bengal Körfezi’nin bulunmasıyla birlikte Hindistan’ın deniz kıyısı 7.517 kilometre uzunluktadır. Batısında Pakistan, kuzeydoğusunda Çin, Nepal ve Bhutan ve doğusunda Bangladeş ve Myanmar ülkeleri ile sınır paylaşmaktadır. Ayrıca Sri Lanka, Maldivler ve Endonezya’ya çok yakındır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu