SporGündem

TFF Heyeti RTÜK’ü Ziyaret Etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve heyet, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin’i ziyaret etti.

 

TFF Heyeti RTÜK’ü Ziyaret Etti… TFF Başkanı ve beraberindeki heyet, RTÜK Başkanı Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette spor programları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. RTÜK, yayınların etkisiyle olacak olumsuz olayların önüne geçmek için spor programlarıyla ilgili özel bir çalışma yapma kararı aldı.

Maç sonrası yayınlar dikkatle yapılmalı

RTÜK Başkanı Şahin, spordaki şiddet olaylarının ve bunların medya yansımalarının titizlikle takip edildiğini söyledi. Şahin, spor yorumcularının bilerek ya da bilmeyerek toplumu yanlış yönlendirebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, özellikle maç sonrası yayınlarındaki yorumların dikkatle yapılması gerektiğini ifade etti.

Reyting amaçlı yayınlar olmamalı

TFF heyeti ise, spor programlarındaki haksız eleştirilere, amacını aşan yanlış yorumlara vurgu yaptı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’de sağlıklı bir spor kültürü oluşması için gayret gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, takımlarla veya hakemlerle ilgili asılsız iddiaların toplumsal barışı zedelediğine dikkati çekti. Dahası, belli bir seviyede olması gereken spor programlarında iftira ve dedikoduyla yapılan haksız yorumların ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. İHA’nın edindiği bilgiye göre Büyükekşi, toplumda gerginlik oluşturan reyting amaçlı yayınlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

…TFF Heyeti RTÜK’ü Ziyaret Etti…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu