GündemTürkiye Gündemi

TMMOB Bakan Özer’in İfadelerini Kınadı: “Mühendisler De Atanamıyor

TMMOB Bakan Özer’in İfadelerini Kınadı: “Mühendisler De Atanamıyor

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Balıkesir İl Temsilciliği yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Oral yazılı bir açıklama ile ‘Mühendislerde atanamıyor ama ağlamıyor’ sözlerini kınadıklarını belirtti.

 

“MÜHENDİSLER DE  ATANAMIYOR”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in atanamayan öğretmenlere, “Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor” sözlerine bir tepki de mühendislerden geldi. Mühendislerde atanamıyor denilen açıklamada “Sayın Bakanın sözlerinde doğru olan tek şey ise, mühendislerin de atanamadığıdır. Ülkemizde özellikle yeni mezun mühendis, mimar ve şehir plancıları büyük bir atanamama ve işsizlik sorunuyla yüz yüze durumdadır” ifadeleri yer aldı.

Kalıcı ve Güvenceli Atama İsteği Vurgulandı

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Balıkesir İl Temsilciliği yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Oral’ın yaptığı açıklamada şunlar vurgulandı; “Kamu çalışanı sayısının olması gereken ihtiyacı karşılayabilmesi için atama bekleyen on binlerce mühendis, mimar ve şehir plancısının istihdamı sağlanmalıdır. Kamu çalışanlarının işe alım ve görevde yükselme aşamalarında her türlü cinsiyetçi, mezhepçi, ırkçı ve diğer ayrımlara son verilmelidir.  Kamuda çalışabilmek için yeterlik ve liyakat ilkeleri, işe girişten emekliliğe değin ölçülebilir somut ölçütlere bağlanmalıdır. Kamu hizmetlerinin güvencesiz, kiralık, taşeron, geçici, sözleşmeli personeller aracılığıyla gördürülme anlayışından derhal vazgeçilmelidir. Kamuda mühendis, mimar ve şehir plancıları için kadro tahsis edilerek, kalıcı, güvenceli atama yapılmalıdır”

Birlikte Mücadele Çağrısında Bulunuldu

Mehmet Oral’ın yaptığı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi; ‘’“Sayın bakanın, atanamayan ve bu yüzden gözyaşlarına hakim olamayan öğretmenimize, dalga geçercesine sarf ettiği bu sözler, aslında ülkemizin içinde bulunduğu işsizlik ve yoksulluk sorununun, tüm meslek guruplarında acı bir şekilde yaşandığının ve iktidar tarafının bu soruna bakış açısının en net göstergesidir. Tüm bu olumsuzlukların aşılması için, sesimizin daha gür çıkabilmesi için, tüm meslektaşlarımızı ve farklı meslek gruplarına mensup meslek erbaplarını odalarına sahip çıkmaya ve ilgili meslek odalarına üye olup, birlik ve beraberlik içinde örgütlü bir şekilde mücadeleye davet ediyorum.” Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu