GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’deki Takım Ruhu BİGEP İle Eğitime Sıçradı

Balıkesir’deki Takım Ruhu BİGEP İle Eğitime Sıçradı

 

Balıkesir Valiliği himayesinde yürütülen Başarıyı İzleme Geliştirme Projesi’nin Akademik Alan Ödül töreni motivasyon ve sinerji odağı ile yapıldı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak eğitimde hedef odaklı takım ruhunun uyumlu çalışmanın başarıyı getirdiğini söyledi.

 

TAKIM ÇALIŞMASI İLE OLUŞAN SİNERJİYE DİKKAT ÇEKTİ

Şehrin özgüvenin yerine getirilmesinin ortak payda olması gerekliliğine işaret eden Başkan Yılmaz, eğitim kadrolarının bu konuda önem taşıdığını ifade etti. Milli Eğitim Kadrolarının inanmasıyla şehrinde değişeceğini belirten Başkan Yılmaz, Bizim suçladığımız vandal şekillerden tutun, sokak diline ve çöp atışlarına kadar. Siz çocuklara, çocuklar ailelere, ailelerde apartmana bu paydadan hareketle enerji verecektir ”dedi.

“ÖĞRETMEN ODASINDA EĞİTİM KONUŞULMALI”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bir okula gittiğinizde Müdürün içinin çekildiğini, okuldaki öğretmenleri toparlayamadığını görüyorsunuz. Okulun kapısından girerken daha hissediyorsunuz. Enerjisi gitmiş. Öğretmenler artık yorulmuş ve bireyselleşmiş. Herkes kendi işini yapıyor. Bir takım çalışması olmazsa ve öğretmenler odasında eğitim öğretim değil de futbol siyaset ,ekonomi konuşulursa bu olmaz.” diyerek eğitim işinin ciddiyetine vurgu yaptı.

“OKULDA YAKALANAN SİNERJİ  YADA KAYBEDİLMİŞ SİNERJİ HİSSEDİLİYOR”

Eğitimcinin önemine vurgu yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, yeni jenerasyonun yetişmesi işinin bahanelere sığınmadan özverili bir şekilde yapılmasının sonuç getirdiğini söyledi. Başkan Yılmaz, okula gittiğinizde sinerjisinin olup olmadığını daha kapısında hissediyorsunuz. ”dedi. Yılmaz,  Okulda; müdür bizi anlamıyor, Bakan şöyle dedi, okulun tepegözü çalışmıyor, kitaplarda eksiklik var ve benzeri söylemlerin oluşmasıyla uğultu çıktığını ve enerjiyi çektiğini söyledi. Herkes kendi kapısını kapattığında sınıf içinde faydalı olma adına sinerji yakaladığında ve oluşturduğunda güzel sonuçlarında görünür hale geldiğini belirtti.

 

Bigep 6

 

BAŞKAN YILMAZ “BİZİM İÇİN İMKANSIZ YOK!”

“Öğretmenlerimizin, ilçe milli eğitim müdürlerimizin ve kaymakamlarımızın şehrimiz için arkasındayız her zaman eğitimin yanındayız. Ben Büyükşehir Belediye Başkanıyım.7 bin kişiyle beraber çalışıyorum. Bizim için imkânsız yok. Bu şehir için marka değerini yükseltmek için gece gündüz çalış deseler çalışırım ve çalışıyoruz ”dedi. Başarı için ihtiyaç duyulanın tespiti ve atılacak adımların gerekliliğine değinen Başkan Yılmaz, şehrin her noktası ile güçlü bir şehir olduğunu belirtti. Hemfikir olmadığımız bir konu yok diyerek şehirdeki kurumlar arası iletişimin elbirliği ve güç birliğine işaret eden Başkan Yılmaz, şehirdeki sinerjiye dikkat çekti.

“DEVLET DİYOR Kİ “ŞEHİR GÜZEL OLSUN”

Kaynağın şehrin isteği doğrultusunda harcanmasına işaret eden Başkan Yücel Yılmaz sistematik bir şekilde çalışmaların ve harcamaların yapıldığını söyledi. Balıkesir Valiliğinin isteklerine de bütçe ayırdıklarını belirten Başkan Yılmaz “Sayın Valim biz sizin odaklandığını şeyleri ilk yıl anlayamamış olabiliriz ama bizim her zaman sizin için bütçemiz var ”dedi.

ŞEHRE KAZANÇ GENÇ İSTİHDAMINA KATKI İÇİN BİGEP

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Biz her zaman eğitimin yanındayız biliyoruz ki çocuklarımız bizim geleceğimiz eğer onlara iyi eğitim verirsek şehirlerini sevmelerin sağlarsak burada altyapıyı oluşturursak gittikleri yerde aldıkları eğitim ve görgüyle şehrimize geri dönerler de ekonomisine hayatına çok şey katarlar. Kurumlar, kuruluşlar arası ortak çalışma ile genç istihdama yönelik ciddi yatırımlar yapıyoruz. Öğrencilerimiz sanayide istihdam edilenler ve kaç kişi nereye kazanmış şu anda istihdamı edilemeyenler kimler? Bunlara sektörel olarak hangilerini çağırırsak istihdam sağlarız diyerek detaylı bir çalışma yapıyoruz. Başta Valimiz, BİGEP’e katkı sunanlar ve destek olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

“SEYRETMEYECEĞİZ ! BU BİR SİNERJİ VE MOTİVASYON SÜRECİDİR”

Balıkesir valisi Hasan Şıldak   “Dün itibariyle okullarımızda zil çaldı ve bugün artık ikinci gün. Her şeyin akıcı ve sürekli olduğu gibi eğitim süreci de canlı bir süreç olarak önümüzden akıp gidecek. Ama biz bunu seyretmeyeceğiz. BİGEP eğitim sürecine müdahil olma, müdahil etme, destekleme, gözlemleme, tespit yapma, değerlendirme ve takdir etme sürecidir. Buna biz motivasyon oluşturma, sinerji oluşturma süreci de diyebiliriz.”dedi.

 

Bigep 1

 

BİGEP İLE EĞİTİM RUHUNDA HEYECAN

Takım ruhundaki uyuma işaret eden Vali Şıldak, “ Bir takım ruhuyla hep beraber ilimizin tamamında aynı çalışmayı, aynı anda eş zamanlı olarak büyük bir dinamizm içerisinde sürdürmek istiyoruz. Buna hedefleri belirlemekte diyebiliriz. Biz her şeye sahibiz. Sahip olduğumuz belki de en önemli özellik uyumlu çalışabilmemiz, kurumlarımızın yüksek seviyede bir iş birliği gerçekleştirebilme gücü bunu becerebiliyoruz, başarabiliyoruz. BİGEP’te sadece eğitim dünyamız bu alanda çalışan okullarımız, eğitimcilerimiz değil herkes bu süreci takip ediyor. Topluma mal olmuş bir süreç olarak eğitim ilimizin birinci gündem maddesi oluyor. Gerçekten bu oluyor. Ve Balıkesir bir eğitim şehrine dönüşme ruhunun heyecanını yaşıyor” şeklinde konuştu.

BALIKESİR’DE EĞİTİM İÇİN BİRARAYA GELDİLER

Yapılan konuşmaların ardından gruplar halinde LGS, YKS’de dereceye giren öğrencilerle alanlarında başarılı eğitimcilere ödülleri ve başarı belgeleri verildi.Avlu Kongre Merkezi’ndeki Fatih Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur’un yanı sıra Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ve Vali Hasan Şıldak proje hakkında konuşmalar gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı konuşmasında BİGEP hakkında bilgi vererek, projede yapılan çalışmalara değindi. HABER:MUHAMMED CAN AKYÜREK’İN HABERİ

 

Bigep 5

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu