Gündem

Trafik Ekipleri Kural İhlallerine Göz Açtırmadı

Trafik Ekipleri Kural İhlallerine Göz Açtırmadı

 

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timleri tarafından denetim faaliyeti gerçekleştirildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timleri tarafından, özellikle hafta sonları artan trafik hareketliliğinden kaynaklı kazaların ve bu kazalardan kaynaklı ölü ve yaralı sayılarının azaltılması, yol kullanıcıları dinlenme süreleri, hız limitleri, emniyet kemeri kullanımı, sürüş esnasında cep telefonlarının kullanılmaması ve sorumluluk bölgemizde sıkça tekrarlanan diğer kural ihlallerine yönelik bilgilendirme maksadıyla “Bölgesel Özel Denetim-16” faaliyeti gerçekleştirildi.

 

Çok Sayıda Araç Kontrol Edildi

Yapılan denetimlerde radarla hız kontrolü denetimi sonucunda;  bin 273 araç kontrolünde 67 araca 31 bin 604 TL idari para cezası uygulandı. 10 araç ise trafikten men edildi. Motosiklet ve motorlu bisikletlere yapılan denetimi sonucunda; 810 aracın kontrolünde 58 araca 26 bin 843 TL idari para cezası uygulandı ve 15 araç trafikten men edildi. Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından tarımsal ve zirai araçlar ile traktörlere uygulanan denetimi faaliyetinde ise araçlar kontrol edilerek traktör sürücülerine “Traktörlerin Karıştığı Kazalar” konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

Sorun Yaratan Tüm Başlıklar Üzerine Denetim Yapıldı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timleri tarafından gerçekleştirilen denetim faaliyetlerinde şehirler arası yolcu taşıyan araçlara, tarım işçisi ve personel taşımacılığı yapan araçlara, okul servis araçlarına kontroller uygulanarak 19 araca toplamda 4 bin 476 lira idari para cezası uygulandı. Ekipler kırmızı ışık, cep telefonu, yaya önceliği ve alkollü araç kullanımı konusunda yaptıkları denetimlerde ise 875 aracın kontrolünde 20 araç trafikten men edilerek toplamda 61 bin 551 liralık idari para cezası uygulandı.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu