Dünyadan HaberlerGündem

Trump “Seçime Müdahale” Davasında Teslim Oldu

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahalede ettiği suçlamasıyla iddianame kapsamında teslim oldu.

 

Trump “Seçime Müdahale” Davasında Teslim Oldu… Trump, akşam saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Georgia’daki Fulton İlçe Hapishanesine geldi. Ardından, gözaltı işlemlerini tamamladı.

Trump &Quot;Seçime Müdahale&Quot; Davasında Teslim Oldu

4.Kez Gözaltı Kararı

Trump, hakkındaki suçlamalar nedeniyle nisan ayından bu yana 4. kez gözaltı kararı çıktı. ABD basınında yer alan haberlerde, Trump’ın sabıka fotoğrafının çekimi olduğunu belirtti. Trump, bu dava kapsamında 200 bin dolar olan kefalet bedelini ödedi. Ardından, yaklaşık 20 dakika içinde hapishaneden çıktı.

Trump &Quot;Seçime Müdahale&Quot; Davasında Teslim Oldu

Trump’a aralarında “bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik”. “yalan beyanda bulunmak için komplo kurma” . “eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme” başlıklarının da bulunduğu 13 suç isnat gerçekleşti.

Trump &Quot;Seçime Müdahale&Quot; Davasında Teslim Oldu

Trump’tan ilk açıklama

Trump, özel uçağına binmeden önce basına açıklama yaptı. Devamında, seçim sonuçlarına karşı çıktığını ve buna hakkı olduğunu belirtti. Ayrıca Trump, “Bu davalar adaletle dalga geçiyor. Hiçbir hatamız yok, yanlış hiçbir şey yapmadım. Bunu da herkes biliyor ve çok büyük destek var” dedi. Devamında, “Davaları açanlar esasen seçimlere müdahale ediyor” ifadelerine yer verdi. Dahası, hileli olduğunu düşündüğü seçimleri eleştirme hakkı olduğunu tekrar dile getirdi.

Trump &Quot;Seçime Müdahale&Quot; Davasında Teslim Oldu

Amerikalılar ikiye bölündü

Sosyal medyada paylaşılan mesajlarda Trump davasıyla ilgili açıklamalar oldu. Bu açıklamalara istinaden Amerikan toplumu ikiye ayrıldığı ortaya çıktı. 2024 Başkanlık Seçimleri için Cumhuriyetçi Partinin aday adaylarından Trump’a yönelik davaları, bazıları ülkede hukukun üstünlüğünün var olduğu ve sistemin çalıştığı yönünde yorumladı. Diğerleri ise davaları “cadı avı” olarak nitelendirerek Trump’a destek verdi.

Trump &Quot;Seçime Müdahale&Quot; Davasında Teslim Oldu

Trump’a açılan son dava

Fulton bölgesi savcıları, Georgia’nın Atlanta kentinde, “eyaletteki 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi” iddiasını uzun süre soruşturdu. Ardından, Fulton bölgesi savcıları delilleri sundu. Sundukları deliller ve tanık ifadelerinin ardından Trump’a yeni suçlamalar isnat edilen iddianame 14 Ağustos’ta kamuoyuna açıklandı.

Trump Secime Mudahale Davasinda Teslim Oldu 6

98 sayfalık 41 suçlamanın yer aldığı iddianamede, Trump’a 13 suçun isnatı gerçekleşti. Trump’ın yanı sıra aralarında eski avukatları Rudy Giuliani ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows’un da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama yöneltilmişti. AA’nın edindiği bilgiye göre, davalıların en geç yarın öğle saatine kadar teslim olması gerekiyor.

..Trump “Seçime Müdahale” Davasında Teslim Oldu…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu