GündemGörüntülü HaberlerÖzel Haberler

TÜRKİYE’DEKİ TEK SİMÜLASYON ARACI BALIKESİR’DE

TÜRKİYE’DEKİ TEK SİMÜLASYON ARACI BALIKESİR’DE
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitimleri sürüyor. Polis haftasının 173.yılında Türkiye’de ki tek simülasyon aracı Balıkesir’de nefes kesen görüntüsüyle ibretlik eğitimler verdi.

TIR ÜZERİNDE TAKLA ATAN ARAÇ
Atatürk Parkı girişinde Balıkesir Emniyet Müdürlüğü vatandaşları bilgilendirmek için emniyet kemerinin önemini aktardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli olan Recep Yüksel MERHABA’ya özel olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Aracımız bir TIR’ın üzerine monte edilmiş Türkiye’de tek olan simülasyon aracıdır. Bu araçların 4-5 çeşidi daha var. Aracımız takla atarak vatandaşları bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Araç 50 kilometre ile takla atıyor. Vatandaşlarımıza emniyet kemerini kullanmak amacını arttırmak için bilgiler veriyoruz. Ayrıca zaman zaman araç içerisine boş pet şişe de koyarak araçta nasıl bir etki yaptığını ve bize nasıl zararlar vereceğini gösteriyoruz. Bizim en büyük hedefimiz insanların emniyet kemeri takmasını arttırmak. Bu araca bazı vatandaşlarımız emniyet kemersiz binmek istediklerini söylüyorlar. Bu binenlerin çoğu emniyet kemeri kullanmayan vatandaşlarımızdan oluşuyor. Daha sonra o insanları emniyet kemeri ile tekrar takla attırıyoruz. Araçtan indikleri vakit fikirlerini değiştiriyorlar ve emniyet kemerinin gerçekten hayat kurtardığını belirtiyorlar. Bize emniyet kemerini artık takacakları konusunda söz veriyorlar. ’dedi. Yüksel amaçlarının vatandaşları kaza sonrasında oluşabilecek ölüm ve yaralanmalardan korumak olduğunu söyledi.

ŞEHİR İÇİNDE EMNİYET KEMERİNİ TAKAN SAYISI OLDUKÇA AZ SEVİYEDE
Yüksel konuşmasının devamında, “Son yıllarda şehitler arası ve şehit içinde emniyet kullanımı arasında çok fark olduğu gözleniyor. Bizler yaptığımız denetimlerde şehirlerarası yollarda emniyet kemeri kullanım oranı %90’larda iken şehir içinde ise bu oran ne yazık ki yüzde 25 civarında. Özellikle genç nesil emniyet kemeri kullanmıyor. Otomobil üreticileri de araçlar içerisine uyarıcılar koydular. Ancak bu bir sektör oluşturdu. Sizin kemer tokası dediğiniz, bizim de ölüm tokası dediğimiz bir cisim. Bu sadece uyarı sesini kesiyor, ancak bu kemer tokası ölüm tokasına neden olabiliyor” dedi.

VATANDAŞ NE DİYOR?
Bazı vatandaşlar ise ilk kez bu deneyimi yaşadıklarını belirterek, duygularını şöyle aktardılar: “Burada kurulmuş olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu emniyet kemerinin testini denedik. Bizler zaten emniyet kemeri kullanıyoruz. Emniyet kemerinin bizi ne kadar sağlam tuttuğunu bir kez daha görmüş olduk. Çok faydalı oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz. İlk kez böyle bir deneyim yaşadık. Çok heyecanlandık. Birçok vatandaşımız canlarını veriyorlar. Ancak emniyet kemeri takarak bu oranı düşürmek gerekiyor. Umarım herkes emniyet kemeri takar” dediler.

Soner Kanber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu