GündemTürkiye Gündemi

Ücretli Çalışan Mimarlar İçin 2021 Yılı Asgari Ücreti Belirlendi

Ücretli Çalışan Mimarlar İçin 2021 Yılı Asgari Ücreti Belirlendi

 

Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı Betül Dikici ücretli çalışan mimar, mühendis ve şehir plancıları için 2021 yılında uygulanacak olan asgari brüt ücret 5 bin 750 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

5BİN 570 TL OLARAK BELİRLENDİ

Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı Betül Dikici ücretli çalışan mimar, mühendis ve şehir plancıları için 2021 yılında uygulanacak olan asgari brüt ücret 5 bin 750 TL olarak belirlendiğini açıkladı. TMMOB tarafından alınan kararları dile getiren Başkan Dikici TMMOB Yönetim Kurulu’nun 3 Aralık 2020 tarihli toplantısında yapılan değerlendirmeler ve alınan karalarla ilgili olarak şöyle kaydetti:

“ASGARİ ÜCRETİN ÜSTÜNDE OLMASINA KARAR VERİLDİ”

“Ücretli çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları için 2021 yılı ilk işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari brüt ücretin 5 bin 750 TL olarak belirlenmesine; Odalarınca belgeli çalışmanın koşul olduğu uzmanlık alanlarında, mesleki deneyimin arandığı alanlarda, şantiye şefliği, sorumlu müdürlük, iş güvenliği uzmanlığı, yapı denetim elemanı, daimi nezaretçi, uzak yol kaptanlığı vb. hizmetlerde asgari ücret uygulanmayacağına, bu durumda olan mühendis, mimar, şehir plancılarının ücretlerinin alınan sorumluluk gereği belirlenen asgari ücretinin üzerinde olmasına karar verildi. “

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu