GündemEkonomi

UCUZ ET İFADESİ ÜRETİCİYİ RENCİDE EDİYOR…

Balıkesir Haykoop Başkanı Faruk Özen Bakan Pakdemirli’nin sıkça ifade ettiği ucuz et ifadesinden üreticilerin rahatsızlık duyduğunu söyledi. Özen, ‘‘Bu ifade tüketicinin gönlünü alıyor olabilir ama şu günlerde hayvanını kestirmekte zorlanan üreticinin de kalbini kırıyor’’ dedi.

Balıkesir’de sektör toplantısı yapan Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş önümüzdeki dönem Bakanlığın hayvancılık ile ilgili yapacağı çalışmaları anlattı ve öğleden önce üretici birlik başkanlarını, öğleden sonra da kooperatif başkanlarını dinledi. Genel Müdür Erdurmuş; ‘ ‘ ‘Üreticilerimizin yem maliyetleri arttı. Ürünü de artsın istiyor. Ancak iş ürün fiyatını arttırmakla bitmiyor. Piyasada pazar kanalları açık olmalı ki ürün değer kazansın. Aksi halde satılmayan ürünün fiyatını arttırmak kimseye fayda sağlamaz. Biz Bakanlık olarak 2019 dan itibaren uygulamaya koyacağımız tedbirler ile üreticilerimizi memnun edeceğiz. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde İthalatı tamamen bitireceğiz. Hazırlıklarımızı hızla tamamlıyoruz, yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Üreticinin para kazanması için maliyetinin düşmesi gerekir işte bu noktada ciddi çalışmamız olacak. İlk olarak verimliliği arttıracağız.

Danasını 270 kg. a kesen üreticinin maliyeti ile 330 kg. a kesen üreticinin maliyeti bir değil. İneklerden ortalama 480 günde 1 buzağı alıyoruz. Bunun normali 350-360 gün olmalı. bu süreyide öne çekmeliyiz. Bu konularda kapsamlı çalışmalarımız var. Yakında açıklayacağız. Bakanlık olarak üreticinin menfaati için yapılması gerekenleri mutlaka yapacağız’ dedi. Kooperatif başkanlarının süt, yem ve et fiyatları ile ilgili sorularına ve taleplerine de cevap veren Erdurmuş, ‘Burada sizlerden aldığımız talepleri Bakan Beye ileteceğim’ dedi. Başkan Faruk Özen, Genel Müdür Erdurmuş’a pazar gününü bizlere ayırdığı için teşekkür ederek, küçük ve orta ölçekli yem tesisi ve mandıra yapmak isteyen kooperatiflere Bakanlıktan özel proje desteği talep etti. Merhaba Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu