Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Kepsut Belediyesi Üreticilere Büyük Destek Sunuyor

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, ilçe tarımını güçlendirmek ve çiftçilere destek olmak amacıyla yeni bir proje olan "Tohum Desteği Bizden, Hasat Sizden"i duyurdu.

Kepsut Belediyesi Üreticilere Büyük Destek Sunuyor

 

Kepsut Belediyesi Ureticilere Buyuk Destek Sunuyor 1

%75 Hibe Desteği

Proje kapsamında, arpa ve yulaf tohumu üretimi yapmak isteyen çiftçilere %75 hibe desteği sunuluyor olacak. Bu destek, çiftçilerin tohum alım maliyetlerini büyük ölçüde azaltacak ve böylece tarımsal üretimlerini artırmalarına yardımcı olacak.

Kepsut Belediyesi Ureticilere Buyuk Destek Sunuyor 2

İşte Başvuru Tarihi

Başvuru süreci, 30 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek ve başvuruların Çiftçi Sicil Kayıt (ÇSK) belgeleri ile Kepsut Belediyesi’ne yapılıyor olacak. ÇSK belgesi olmayan çiftçiler, bu belgeyi alarak projeden faydalanma şansını elde edebiliyor olacak.

Kepsut Belediyesi Ureticilere Buyuk Destek Sunuyor 3
Kepsut Belediyesi Üreticilere Büyük Destek Sunuyor

“Çiftçilerimize destek olmak istiyoruz”

Başkan Cankul, projenin amacını açıklarken, “Kepsut’un tarım potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve çiftçilerimize destek olmak istiyoruz. Bu proje, çiftçilerimizin tohum maliyetlerini büyük ölçüde azaltacak ve üretimlerini artırmalarına yardımcı olacak. Tarım, ilçemizin temel geçim kaynaklarından biridir ve onu daha da güçlendirmek istiyoruz.” dedi.

Haber: Elif Şahin

Bu habere bakabilirsiniz ; Kepsut’ta El Yapımı Ürünler Büyük İlgi Gördü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu