Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

41 Adreste Eş Zamanlı FETÖ Operasyonu

41 Adreste Eş Zamanlı FETÖ Operasyonu

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Balıkesir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanmasına yönelik olarak yürütülen çalışmalar sürüyor.

29 KİŞİ YAKALANDILAR

Balıkesir ve diğer illerde kurulu bulunan ankesör/kontörlü telefonlar vasıtasıyla ardışık olarak arandıkları tespit edilen ve örgütle irtibatlı olduklarına dair haklarında çeşitli beyanlar bulunan toplam (34) şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmalarda 29 kişi yakalandılar. Yakalanan şüphelilerden 2’si tutuklanırken 3 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldılar.

2 KİŞİ TUTUKLANDILAR

Çalışmalar kapsamında, Balıkesir merkezli (20) il ve (41) adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirdiler. Şüphelilerden (29) u yakalandılar. Yakalanamayan (5) şüpheli hakkında yakalama müzekkeresi çıkartıldı. İşlemleri tamamlanarak adli mercilere sevk edilen şüphelilerden (2) si tutuklanırken, ayrıca (24) ü hakkında adli kontrol kararı verdiler. (3) şüpheli ise ayrıca savcılık tarafından serbest bırakıldılar. FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerine yönelik operasyonel çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirdiler. Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu