Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Uzun Yaşayabilmek İçin Yapmayın!

100 yaşındaki doktor uzun yaşamak için asla yapmadığı 5 şeyi anlatıyor. Uzun Yaşayabilmek İçin Yapmayın!

Uzun Yaşayabilmek İçin Yapmayın!

 

Tucker ABD’de ortalama yaşam süresinin erkekler için 58, kadınlar içinse 61 yaş olduğu bilgisini veriyor. Bu nedenle 100 yaşında bir tıp doktoru ve nörolog olarak hastaları sık sık ondan, sağlıklı, mutlu ve zihinsel olarak zinde kalmak için uyguladığı yöntemleri soruyor.

 

Günlerini emekli olarak geçirmiyor

Eğer keyif aldığınız bir kariyeriniz varsa ve hala çalışabiliyorsanız, emekliliğinizi ertelemeyi düşünün. Ayrıca emekli olan ve günlük rutinlerinde aktif olmayan birçok kişi bilişsel gerileme riski altındadır.

Formunu kaybetmeye izin vermiyor

Doktor Tucker, “80’li yaşlarımın sonlarına kadar yüzmek, koşmak, yürüyüş yapmak ve kayak beni güçlü ve sağlıklı tuttu. Aynı zamanda artık kayak yapmasam ve eskisi kadar aktif değilim. Yine de haftanın çoğu günü koşu bandımda tempolu bir şekilde en az üç mil gitmeye çalışıyorum” diyor.

Verdiği bilgiye göre araştırmalar, dışarıda 15 dakikalık bir yürüyüş yapmak gibi basit bir egzersizin bile ölüm riskini neredeyse %25 oranında azaltabileceğini gösteriyor.

Sigara içmiyor

Sigara içmediğini söyleyen Doktor Tucker, babasıyla yaşadığı bir diyaloğu ise şöyle paylaşıyor: “1930’larda lisedeyken babama sigaraya başlamak istediğimi söyledim. O da bana, “Benim için sorun değil. Ama hayat bu kadar kısayken insan neden ciğerlerine temiz havadan başka bir şey almak istesin ki?” dedi. Ayrıca bu benim tütünün heyecanını hemen yok etti”

Tucker, “Bugün sigaranın kanser, felç ve diğer akciğer ve kardiyovasküler hastalıklara yol açtığını biliyoruz” diyor.

Ölçülü oluyor, kendini kısatlamıyor

Doktor Tucker, beslenme konusunda ölçülü olduktan sonra kendini kısıtlamadığını söylüyor. Bununla birlikte ona göre ölçülü olmak hayatı dolu dolu yaşamamızı sağlıyor. Aynı zamanda aşırıya kaçmamızı ve uzun vadede sağlığımızı olumsuz etkilemeyi önler. Yani sevdiği yiyecekleri her gün olmasa da yediğini belirtiyor ve eşinin sağlıklı bir diyet sürdürmesine yardımcı olduğunu belirtiyor. Tucker, her öğünde salata yediklerini, brokoli, brüksel lahanası gibi lezzetlerin tadını çıkarttıklarını aktarıyor.

Bilgisinin boşa gitmesine izin vermiyor

“Yetmiş yılı aşkın bir süredir nöroloji pratiği yaptığım için tıbbın gelişmesine tanık oldum. Tıp asistanlarıma ve öğrencilerime bir şeyler öğretmekten büyük keyif alıyorum. Ve onlardan da çok şey öğreniyorum. Ayrıca hayatımla ilgili bir belgesel olacak. Uzun kariyerimden hikayeleri gelecek nesillerle paylaşmak benim için büyük bir keyif”.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu