Gündem

Vali Şıldak İtfaiye Haftasını Kutladı

Vali Şıldak İtfaiye Haftasını Kutladı

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak itfaiye haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.Mesajında itfaiye çalışanlarının haftasını kutladı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Yangın felaketi, deprem ve sel gibi birçok doğal afete karşı insanımızı ve tüm canlıları koruyup onlara siper olan tüm itfaiye çalışanlarımızın İtfaiye Haftasını kutluyorum ”dedi.

 

Yeni Şartlara Uygun Bir Çalışma Sistemi

Vali Şıldak’ın mesajında şu sözler yer aldı: “Türkiye’de itfaiye teşkilatı ilk olarak 1714 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yeniçeri Ocağı’na bağlı olarak Dergâh-ı Âli Tulumbacı Ocağı adıyla kuruldu. Cumhuriyet döneminde yangın söndürme faaliyetleri, 25 Eylül 1923 tarihinde belediyelere verilmiştir. Bu nedenledir ki Eylül ayının son haftası “İtfaiye Haftası” olarak kutlanmaktadır. Günümüzde belediyelerimiz bünyesinde modern araç gereçle donatılmış, eğitimli personele sahip olan itfaiye teşkilatlarımız, yangınlara müdahale etmek ve söndürmenin yanısıra, günümüz modern yaşamın getirdiği yeni şartlara uygun olarak, her türlü kaza, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda teknik kurtarma gerektiren olaylara da müdahale edebilmektedir.”

“Bu uğurda Yaşamını Yitirenleri Şükranla Anıyorum”

Vali Şıldak mesajında ayrıca“Ayrıca ilk yardım hizmetlerini yürütmekte, arazide, su üstü ve su altında her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürebilecek düzeye ulaşmıştır.İtfaiye teşkilatlarımız, mesleğinde uzmanlaşmış kahraman itfaiye personeli sayesinde orman varlığı bakımından ülkemiz için önemli bir yere sahip bulunan İlimizde yaşanan orman yangınlarının söndürülmesinde de önemli yere sahip bulunmaktadır.Doğal afetler ve su baskınlarında itfaiye personelimizin gösterdikleri üstün çabaları takdire değerdir.İtfaiyecilik mesleğinde görevlerini özveri ile yerine getiren, bu uğurda yaşamını yitiren kahraman İtfaiyecilerimizi minnet ve şükranla anıyor, itfaiye çalışanlarının “İtfaiye Haftası”nı kutluyorum.”sözlerine yer verdi.HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu