Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Vali Şıldak’tan Annelere Mesaj Var

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, bizi dünyaya getiren, şefkatin, fedakârlığın timsali annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun dedi.

 

 

Vali Şıldak’tan Annelere Mesaj Var… Vali Şıldak, annelerimiz, toplumumuzun temelini oluşturuyor dedi. Beraberinde mesajında, “ merhametiyle aile yuvasını bir arada tutan, yeri doldurulamayandır. Beraberinde, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen en kıymetli varlığımızdır ”dedi.

Şıldak’ın mesajı şöyle; Şefkat dolu yürekleriyle bizlere her zaman yol gösterici olan annelerimiz, karşılıksız sevginin en güzel örneğidir. Hayatımız boyunca her alanda güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, hakkını asla ödeyemeyeceğimiz en büyük koruyucumuzdur.

Ayrıca, geleceğin teminatı olan çocuklarımızın geleneksel değerlere bağlı, gelişmiş nesiller olarak yetiştirilmesinde en önemli görevi üstlenen annelerimizdir. Bununla beraber, fedakârlıkları ve sonsuz sevgileri ile kıymetli ömürlerini ailelerine adayandır. Devamında, topluma yararlı bireyler olarak yetişmemizi sağlayarak hayatımıza anlam katandır. Dahası, dünyamızı zenginleştiren insanlardır. Sevgi, emek ve büyük özveriyle bizleri büyütendir. Bunun yanında, başta evlatlarını vatan uğruna şehit vermiş anneler olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Son olarak ahirete irtihal etmiş olan tüm anneleri rahmetle anıyorum.

Vali Şıldak’tan Annelere Mesaj Var…

Anneler Günü ne anlama gelir?

Sevgiyi, bağlılığı ve saygıyı temsil eden onları anmak ve onurlandırmak için kutlanan bir gündür. Her yıl düzenli olarak anneler günü ilkbaharın gelişiyle kutlanır.

Anneler Günü kimin eseri?

1955 yılından itibaren her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü “Anneler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu Günün Mimarı Anna Jarvis’e Ne Oldu? Anna Jarvis sonunda çabalarının karşılığını almış, başlatmış olduğu kampanyasını başarı ile sonuçlandırmıştır.

Haber: Muhammed Can Akyürek

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu