GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak: “Anahtar Üreticilerimizin Elinde”

Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak: “Anahtar Üreticilerimizin Elinde”

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak “Üretenler Önümüzdeki Dönem Yöneten Olacak. Bu Bir Vaat Değil Bu Bir Mecburiyet Ve Zorunluluktur” Dedi.

Kuvay-ı Milliye’nin kahramanlarının ve Koca Seyit’in anıldığı kurultayda üretime çözüm yolları konuşuldu. Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak kurultayda üreticilerin önemine vurgu yaptı. Tüm zorlukların altından kalkabilmenin mümkün olduğunu savunan Albayrak, birikim ve tecrübenin Vatan Partisinde olduğunun altını çizdi.

ÜRETİM DEVRİMİ İLE ÜRETEN BAŞTACI YAPILACAK

Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak, “ Üreticilerimiz için Üretim Devrimi diyerek yola çıktık. Kurultayımız öncesi hemen hemen köylerimizi dolaştık.80 Darbesi üreticiyi kambur ilan etti ve bu ekonomi politikalarının sonuçlarını yaşıyoruz. Seneye toprağına gübre atamayan çiftçilerimiz, hayvanını kesime gönderenlerle karşı karşıyayız. Zeytin para etmiyor diyen meyve, sebze ve arıcılarımızla bir araya gelerek onların sorunlarını dinledik ve çözümümüz var dedik” şeklinde konuştu.

ÇIKIŞ YOLU’NUN ANAHTARI ÜRETİM DEVRİMİNDE

Üretim şevkinin kırıldığını belirten Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak, çiftçi ve üretenin zor durumda olduğunu söyledi. Çıkış yolunun anahtar kavramının üretim devriminde olduğunu belirtti. Gözümüz döviz kurunda diyerek üreticileri ayağa kaldıracak politikalar ürettiklerine değindi. 1930’lu yıllarda, Dünyanın en hızlı üreten ülkeleri arasındaydık diyen Albayrak, Etibanklarla, Sümerbanklarla, Tarişlerle yaptık bunları. Borçlanma ve sadaka ekonomisinin sahipleri gibi asgariye zam yapacağız diye pembe vaatler ve yalanlarla karşınızda değiliz” şeklinde konuştu. Nursima Akyürek’in Haberi

ÇÖZÜM VATAN’DA

Balıkesir Havran ‘da Üretim kurultayı’nda buluşan çiftçiler ve besiciler, üretimde yaşanan sorunları ve çözüm yollarını Vatan Partisi’nin üretim devrimi kurultayında masaya yatırdılar.

Havran ’da üretim devrimi çıkış yolumuz diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, üreticiyi yok sayan dönemin sona geldiğini söyledi. ‘Türkiye’yi borca batıran, Kamu iktisadi teşekküllerini özelleştiren peşkeş çeken program bitti’ diyerek, çözümlerini bir bir açıkladı.

‘YÖNETİCİLERİ FAKİR OLAN MİLLETLER ZENGİNLEŞİR’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ardından söz alan Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, tasarruf-yatırım-istihdam-üretim-paylaşım döngüsünü ekonomi politikalarına yansıtabilecek tek partinin Vatan Partisi olduğunu söyledi. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ‘‘Yöneticileri zengin olan milletler fakirleşir, yöneticileri fakir olan bir millet ise zenginleşmeye başlar’’ hadisini örnek veren Albayrak, politikacıların halkla aynı kaderi paylaşması gerektiğini ve yolsuzlukların üzerine giderek yatırım sermayesi yaratılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’de üç gençten birinin işsiz olduğunu anlatan Albayrak, yapılacak olan yatırımlarla işsizlik sorunun çözebileceklerinin sözünü verdi.

“ÇİFTÇİYİ KORUYACAĞIZ, TL DEĞERLİ HALE GELECEK”

Çiftçiyi her koşulda koruyacaklarının altını çizen Perinçek, Güney Amerika’dan canlı hayvan getiriyoruz. Bizim üreticimiz kendi ürettiği hayvanı kendi vatanında satamazsa ne yapacak? Böyle olmaz. Biz nasıl destekleyeceğiz ucuz mazot sağlayarak, ucuz gübre, tohum, faizsiz kredi ile” dedi. Perinçek çıkış yolumuz belirlendi. Üretim devrimi ile çıkıyoruz. Üreticiyi kambur eden sistem çökmüştür, 40 yıldır uygulanan program artık bitti dedi. Dolar saltanatına son diyerek sözlerini sürdüren Perinçek, Türk Lirasının değerleneceğini söyledi.

“ÇARŞININ SULTANI DOLAR DEĞİL TÜRK LİRASI OLACAK”

Çarşıların sultanı dolar değil Türk Lirası olacak. Doların peşinde vara avare dolaşmayacak ve Türk Lirasını yükselteceğiz. Türkiye’de Türk Lirası diyoruz. Perinçek sözleriyle vatandaşlara çağrı yaptı, sözleri büyük alkış aldı. Çiftçilerin hükumette olacağını söyleyen Perinçek, üreticilerin katıldığı Vatan Partisi üzerinden yol aldığı bir hükumet var. Nasıl ki Seyit Onbaşı o mermiyi kaldırdı. O mermi kalkacak ve siz kaldıracaksınız o mermiyi. Kolları sıvayacak ve siyaset alanına gireceğiz.

 KURULTAYDA ENERJİ GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Yapılan kurultayda iyi komşuluk ilişkilerine de dikkat çekildi. Ekonomi programı ve güvenlik programının ve dış politikanın birleştiği yerdeyiz diyen Perinçek, “Nasıl ki İranlılar diyor İran’da petrol 40-50 kuruş  diyorlar ki size 2 liradan satalım sizde 1 lira vergi koyun etti 3lira bugün 3 liradan mazot versek ne olur?” şeklinde konuştu. “Üretici baştacıdır” diyerek sözlerini sürdüren Doğu Perinçek’in katılım sağladığı Kurultay’a Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, Vatan Partisi Havran İlçe Başkanı Ethem Dülgeroğlu, Ziraat Mühendisi Hilmi Akdoğan, Karalar Köyü Muhtarı Mehmet Akçam konuşmacı olarak katıldı.

 “SİYASET ALANINA ÜRETEN ELLER GİRECEK”

Doğu Perinçek, “Siyaset alanına üreten eller girecek. Siyaset alanına dürüstlüğümüzle, namusumuzla, Türkiye için çarpan yüreklerimizle, imanımızla gireceğiz. Vatan Partisi buna önderlik için kuruldu. Türkiye zora girdiği zaman o ağır mermiyi kaldırmada Türk milletine önderlik için bu partiyi kurduk. Vatan Partisi’ne girmemiş olan tüm vatandaşlarımızı göreve çağırıyorum. Nasıl İstiklal Savaşı görev zamanıydı şimdi yine görev zamanına girmiş bulunuyoruz. Sizi göreve çağırıyorum.” ifadelerini kullandı. Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu