Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak : Taşeron Firma 198 İşçi Çıkardı

Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak : Taşeron Firma 198 İşçi Çıkardı

 

Balıkesir Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak bir basın açıklaması yaptı. Balıkesir’in Balya ilçesinde Sargın İnşaat 198 işçiyi işten çıkardı. İşçiler sendikalı olduklarını iddia ederek eylem yaptı. Firma işçilerin iş daralması nedeniyle çıkarıldığını belirtti.

 

Türkiye’nin farklı illerinden gelen ve Balya’da iş bulan işçiler işten çıkarıldı. İşçiler Sargın İnşaat’a tepkili. Kendilerine tahsis edilen lojmanlardan da çıkarıldıklarını belirten işçiler, işyeri önünde eylem gerçekleştirdi.

“Geri Dönmek İstiyoruz”

Vatan Partisi heyeti eylemin ilk gününde alana gitti. İşçilerle dayanışma gösterdi. İşçilerin kaldığı bölgede bir süre sohbetler edildi, çaylar içildi. İşçiler, işten atılmadan evvel patron ve bazı şefler tarafından yıldırılmaya çalışıldıklarını iddia etti. Bir işçi ise 60 bin TL kredi çekerek ailesini Balıkesir’e taşıdığını, işten atıldığı için zor durumda olduğunu söyledi.

 

Albayrak “İşçilerimizin Yanındayız”

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak ve işçiler basına açıklama yaptı. Albayrak açıklamasında; ‘‘Ekonomik krizin faturası işçi sınıfına, madenciye kesilemez. Zor zamanlarda yükü işçi-işveren birlikte omuzlamalı. Buradaki işçinin sesini duyun. Emekçileri mağdur etmeyin ”dedi. Biz Vatan Partisi olarak her zaman alın teriyle evine ekmek götürmek isteyen emekçi kardeşlerimizin yanındayız. Mücadelelerinde onları yalnız bırakmayacağız’’ diye konuştu.

Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu