Çocukça

‘VATAN SEVGİSİ İÇİMİZDE’

Şanlı tarihin akıllı evlatları onlar. Uğruna canların yittiği, her bir metrekaresine paha biçilemeyen güzel yurdumuzun genç nesli, geleceği çocuklarımız. Kadriye Kemal Gürel İlkokulu’nun vatansever çocukları vatan sevgisini anlattılar.

‘Vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz’ söylemini iliklerimize kadar hissettiğimiz ve gururlandığımız bir sözdür. Her birimiz vatanımız için canlarımızı hiç düşünmeden verir, yaptığımız her işin en iyisini yapmayı ilke ediniriz. Değerler Eğitimi’nde ‘Vatanseverlik’ konusunu işleyen ve yazdıkları şiirler, çizdikleri resimlerle ders hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler düşüncelerini Büyükşehir MERHABA okurlarıyla paylaştılar.

Ecem Durgun:  Ben Kadriye Kemal Gürel İlkokulunda okuyorum. Biz Değerler Eğitimi dersinde ‘Vatanseverlik’ konusunu işledik.  Vatanseverlik, milli duyguları da öne çıkaran çok önemli bir değerdir. Mesela biz okulumuzda vatanseverlikle ilgili resimler yaptık. Fotoğraflar çekip şiirler yazdık.  Vatanseverlik duygusu herkeste olmalıdır. Vatanımızı ve milletimizi severek yaptığımız işte her zaman en iyisi olmak istiyoruz.  Her zaman başarılı olursak ülkemizi de çok iyi savunabiliriz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi muassır medeniyetler seviyesine yüklenen ülkemiz dünyada en önemli ülkeler arasında yerini alacak.

Şilan Günbege: Kadriye Kemal Gürel İlkokulu’nda okuyorum. Vatanseverliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Her birimiz vatanımızı çok sevmeli ve korumalıyız. Ancak o zaman başarılı olabiliriz. Şehitlerimizi andık. Bu ders kapsamında tarihimizin en şerefli sayfalarını hatırladık. Şehitlerimiz vatanları uğruna tüm dünyayı karşılarına alıp, düşmanlarına karşı çok büyük mücadeleler verdiler. Şu anda üzerinde durduğumuz toprakları bile şehitlerimize borçluyuz. Biz onlar sayesinde, onlar da biz sayesinde büyük bir vatan olduk. Bayrağımız, topraklarımız ve İstiklal Marşımız ile biz büyük ve güzel bir ülkeyiz. İnşallah çok daha güzel günleri hep birlikte göreceğiz. Bu uğurda bu güzel vatanı canları pahasına koruyan şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyorum.

Zehra Kurt: Biz değerler eğitimi dersimizde vatanseverlik ile ilgili resimler yaptık.  Vatanseverlik konusunda konuştuk. Şehitlerimizi minnetle andık. Vatanımızı canları pahasına kurtaran şehitlerimiz bu güzel vatanı bizlere armağan ettiler. Onlardan aldığımız bu yüce mirası koruyup kollamak ve yaşatmak bizim en önemli görevimiz olmalı. Her zaman en iyisi olmak için çabalamalıyız. Bu doğrultuda her zaman yaptığımız mesleklerde başarılı olmalı ve ülkemizi en yukarılara taşımalıyız. Biz ne kadar başarılı ve önde bir ülke olursak, dış ülkelerle de o kadar iyi başa çıkarız. Herkesin vatansever olmasını ve ülkesini canı pahasına koruması gerekir. Bu vatanseverliğin ön koşuludur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu