GündemTürkiye Gündemi

VEKİL ŞAHİN: “SAĞLIK BAKANI İSTİFA ETMELİ”

VEKİL ŞAHİN: “SAĞLIK BAKANI İSTİFA ETMELİ”

 

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayıları ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Vekil Şahin; “Yaptığı açıklamalarla kendi kendini yalanlayan Sağlık Bakanı Derhal İstifa Etmelidir. ”dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayıları ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin değerlendirmede bulundu. Milletvekili Fikret Şahin, “Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca 1 Ekim 2020 tarihinde yaptığı açıklamada; “Her vaka hasta değildir” demiş olmasına rağmen semptomsuz olanlar Covid’li kişiler için 27 Eylül 2020 tarihinde yaptığı açıklamada; “Testi pozitif çıkan kişi, bulaşıcılık açısından kendini tıpkı hastanedeki hasta gibi görmelidir” demiştir. Sağlık Bakanının yaptığı açıklamaları, tıp eğitimi alan bilim insanları anlamakta güçlük çekiyor.” İfadelerinde bulundu.

 

 “Kelime Oyunu Yapmanın Ulusal Çıkarlarımıza Ne Faydası Var?”

CHP Balıkesir milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin ”Sayın bakan yaptığı açıklamalarla yersiz yere, bilimsel temeli olmayan vaka ve hasta tartışmalarına neden olmuştur. Tıp eğitimi alan herkes biliyor ki; vaka ve hasta aynı anlama gelmektedir. Kelime oyunu yaparak bu terimlere başka anlam yüklemenin ne pandemiyle mücadeleye ne de ulusal çıkarlarımıza faydası vardır” dedi.

E4Cd6218 B6B6 4F0D 90A5 Acec5D0D3D27

 “Halka Neden Yanlış Bilgi Veriyorsunuz? ”

Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı veriler üzerinde tartışmaların sonlanmadığın söyleyen ve halka doğruları söylemek varken neden yanlış bilgiler verildiği iddiası ile soru yönelten Milletvekili Şahin; ‘’Sağlık Bakanı’nın 3 gün arayla yaptığı açıklamalarla kendi kendini yalanladığına şahit olduk. Bakanlık mevkiinde bulunan kişiler halkı doğru bilgilendirmekle yükümlülerdir. Yalan yanlış bilgi verenlerin o makamlarda bulunması hem halkımızın sağlığına hem de ulusal çıkarlarımıza zarar vermektedir. Halkına gerçekleri söyleyemeyen bir kişinin bakanlık makamını hak etmediği ve Sağlık Bakanı’nın derhal istifa etmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. ‘’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu