GündemSiyaset

YALÇIN “SAYGIYLA YAD EDİYORUZ”

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın Uğur Mumcu’nun ölümünün 27.yılında bir basın açıklaması yaptı.

Yalçın açıklamasında, “24 Ocak 1993 günü evinin önünde arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu gerici güçlerin saldırısı ile hayatını kaybedişinin 27 yılında gazeteci ve araştırmacı yazar Uğur Mumcu’yu saygı ile anıyoruz.”dedi.

Yalçın devamında şunları söyledi:Bugüne baktığımızda tıpkı Nadir Nadi’nin söylediği gibi “Uğur Mumcu yaşamakta devam ediyor.” Zira Uğur Mumcu’nun katledişinin 27. Yılında Mumcu’nun yazıları hala güncelliğini korumaktadır. Ülkemizin bugün içine düşürüldüğü durum, onu neden hedef seçtiklerini çok açık bir biçimde göstermektedir. Bugünleri hazırlayabilmek için onu ortadan kaldırmalarının kaçınılmaz olduğunu düşünmüşlerdir.

Bugüne kadar, ülkemizde Atatürk’ün dışında hiçbir aydın, son yolculuğuna, halk kitlelerinin böylesine derin ve yaygın sevgisiyle bezenmiş bir şekilde uğurlanmamıştır. Uğur Mumcu, sonsuzluğa göçerken, ülkemizde kurulu değişik eğilimlerdeki tüm sendikal örgütlerin, tüm demokratik kitle örgütlerinin sevgi ve takdirlerini kazanmış ve ülkemizin toplumsal gerçekliğinin çok bilinen bir zaafı olan halk-aydın çelişkisinin aşılmasında unutulmayacak bir adımın atılmasını sağlamış olduğunu da göstermiştir. Demek oluyor ki Uğur Mumcu, “halk için” ortaya koyduğu çabalarında öylesine başarılı olmuştur ki, sonuçta “halkla beraber” olma koşulunu da gerçekleştirmiştir. Ne “sakıncalı piyade” olmak, ne aldığı ölüm tehditleri Mumcu’yu yolundan çeviremedi. Acaba, tahrip gücü yüksek bir bombanın patlaması, her şeyin sonu olabilir mi?

Kapanan bir tarih sayfasının yerine, daha parlak bir yenisinin açılmasında ve çöken bir değerler sisteminin yerini, daha sağlam bir yenisinin almasında da, Uğur Mumcu’nun unutulmaz bir yeri olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu