Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerGündemTeknolojiYaşam

Yapay Zeka Enstitüleri Kuruluyor

Yapay Zeka Enstitüleri Kuruluyor! ABD yönetimi, 7 adet yapay zeka araştırma enstitüsü kuruyor. Bunun için 140 milyon dolarlık fon sağlanacağını duyurdu

 

Yapay Zeka Enstitüleri Kuruluyor

Yapay Zeka Enstitüleri Kuruluyor!

Beyaz Saray açıklamada bulundu. ABD Başkanı Joe Biden ile Kamala Harris yönetiminin teşvikleriyle çalışmalar başlatılacaktır. Yapay zekada sorumlu inovasyonu ve insanların hakları ile güvenliği korumaya yönelik yeni eylemler aktarılmıştır.

Açıklamada, yapay zekanın zamanın en güçlü teknolojilerinden biri olduğu belirtilmiştir. Ancak sunduğu fırsatları değerlendirmek için önce risklerinin azaltılması gerektiği kaydedilmiştir.

Yapay zeka alanında sorumlu AR-GE faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik yeni yatırımlar meydana gelmiştir. Bununla birlikte Ulusal Bilim Vakfı’nın, 7 yeni ulusal yapay zeka araştırma enstitüsü kurmak için 140 milyon dolarlık fon sağlayacağı bildirilmiştir. Ayrıca, bu yatırımın ülke genelinde bu alandaki toplam enstitü sayısını 25’e çıkaracağı belirtilmiştir.

Yapay Zeka Enstitüleri Kuruluyor

Harris ve üst düzey yönetim yetkililerinin, bugün yapay zeka inovasyonun ön saflarında yer alan 4 Amerikan şirketinin üst yöneticisi (CEO) ile bir araya geleceği aktarılan açıklamada, bu şirketlerin Google’ın ana kuruluşu Alphabet, Anthropic, Microsoft ve OpenAI olduğu bildirilmiştir.

Açıklamada, riskleri ve bireylere yönelik potansiyel zararları azaltan önlemlerle sorumlu ve etik inovasyonu yönlendirmenin öneminin vurgulanacağı kaydedilmiştir.

Ayrıca şirketlerin, ürünlerini sunmadan önce güvenli olduğundan emin olma sorumluluğu bulunduğu aktarılmıştır. Biden yönetiminin yapay zeka tarafından doğan ulusal güvenlik endişelerini ele almak için de aktif olarak çalıştığı bildirilmiştir.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu