GündemKöşe Yazıları

YAYA’YA GEÇİT YOK

Toplum içinde yaşamak belirli kurallara bağlıdır. Kurallar çeşitlendirilmiştir çünkü düzen içinde rahat yaşayabilmek gerek. Trafik kuralları gibi.

**

Yaya geçitleri insanların geçit alanlarıdır trafiğin akışı engellenmeden yayalar geçsin diye vardır.

Peki biz ne yapıyoruz? O geçitlerin tam da üzerine araç bırakıyoruz motor araba gibi. Yaya da ne yapsın “Her yol karşıya geçiş için kullanılmalı” diyor. Hadi keşmekeş…

Olmuyor ne biz yayalar ne de araç kullananlar kuralları saymıyoruz.

Uzun yıllar önce izlediğim bir yabancı film aklıma geldi. Ayrıldığı kişiye sevdiğini söyleyip gitme demek için koşuşturan bir adam yollar boş hiç trafik yok zamanla yarışıyor ama hiç kuralsız geçiş yapmıyor o durumda bile yaya geçitlerinden koşarak geçiyor.

Bir şey daha belgeselci bir dostumun bir tespiti medeni toplumlarda karşıdan karşıya geçen insanlar karşıya bakıyor, az gelişmiş ya da gelişmekte olan toplumlar da insanlar sağa sola bakmadan geçemiyor. İlginç değil mi?

Sevgiyle ve mutlulukla kalın.

***

HAMİŞ:  güncel bir tespit de benden gelsin. Nereler de olunabilir ya da olunamaz denildiğinde aklıma

Erkekler hamamında kadın olmaz, kadınlar hamamında erkek olmaz kadınlar ve erkekler tuvaleti de ayrıdır konfeksiyonlarda da kabinler ayrıdır. Ama özgür bir toplumdaysak her yerde güvenle bulunabiliriz. Korku kültürü yaratmayalım dostlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu