TeknolojiDünyadan Haberler

Yeni Uçan Taksi Ticari Pazarda Fiyatıyla Şaşırtıyor

Çinli drone üreticisi EHang, geleceğin taşımacılığını şekillendirecek EH216-S adlı uçan taksi modelinin ticari satışlarına başladı.

Yeni Uçan Taksi Ticari Pazarda Fiyatıyla Şaşırtıyor

Çinli drone üreticisi EHang, geleceğin taşımacılığını şekillendirecek EH216-S adlı uçan taksi modelinin ticari satışlarına başladı. Bu yenilikçi araç, tamamen elektrikle çalışan ve kısa mesafeli ulaşım için tasarlanmış bir eVTOL (elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen) uçak.

EH216-S, tam otonom uçuş yeteneklerine sahip. İki yolcu taşıyabiliyor ve saatte 130 km hıza ulaşıyor. Ayrıca, 25 dakika havada kalabilen araç, tek şarjla 35 km menzile sahip ve 225-270 kilogram arasında yük taşıyor. Çin satış fiyatı 333 bin dolar olan EH216-S, küresel pazarlar için ise önerilen perakende satış fiyatı 410 bin dolar olarak belirlendi.

EH216-S’nin hava taksi hizmetleri, hava turizmi, havaalanı servisleri ve ada arası taşımacılık gibi çeşitli alanlarda kullanılabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, arızalı pervanelere rağmen güvenli bir şekilde iniş yapabilme yeteneğine sahip.

İlk siparişi, Hefei hükümeti tarafından verilecek gibi görünüyor. EH216 serisi pilotluksuz hava araçlarından en az 100 adet satın alma veya 100 milyon ABD dolarına kadar finansman desteği sağlama niyetinde olduklarını açıkladı.

Yeni Uçan Taksi Ticari Pazarda Fiyatıyla Şaşırtıyor

 

 

Haber: Bülten

BAÜN’den Teknoloji Atağı: Uydu Kuluçka Merkezi Hizmete Açıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu