GündemSiyaset

Yerel Seçimlerde Adaylık Başvurusu İçin Son Gün

Yerel Seçimlerde Adaylık İçin Görevden Ayrılma Süreci Yarın Sona Erecek!

Yerel Seçimlerde Adaylık Başvurusu İçin Son Gün

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimlerine aday olmak isteyen kamu görevlileri için görevden ayrılma veya emeklilik dilekçesi sunma süreci yarın saat 17.00 itibarıyla tamamlanacak. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği tarih ve saat çerçevesinde, 31 Mart 2024 tarihindeki seçimlere katılmak isteyen kamu görevlileri, bu süre içinde görevlerinden ayrılmak zorunda.

YSK’nin 27 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, seçimin başlangıç tarihi 1 Ocak 2024 olarak belirlendi ve aday olmak isteyenlerin 1 Aralık saat 17.00’ye kadar görevden ayrılma zorunluluğu getirildi.

Bu çerçevede, kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, kamu bankaları, sendikalar ve diğer kuruluşlardaki görevliler, yarın mesai bitimine kadar istifa veya emeklilik dilekçelerini sunarak adaylık için başvuruda bulunabilecekler.

Yerel Seçimlerde Adaylık Başvurusu İçin Son Gün

Ancak YSK’nin önceki yıllardaki kararlarına göre, belediye meclisi üyeleri arasından görevlendirilen belediye başkan yardımcıları, istifa etmeden aday olma hakkına sahipler. Aynı şekilde milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarlar da adaylıkları için istifa etme zorunluluğu taşımıyor.

Aday olacak milletvekilleri, belediye başkanı seçilmeleri halinde, 15 gün içinde yeni görevleri ile ilgili tercihlerini belirlemek durumundalar; aksi halde, yeni görevi reddetmiş sayılacaklar.

 

AA

Başkan Köybaşı: ‘Değişim rüzgarı yerel seçimlere yansıyacak’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu