GündemEğitimTürkiye Gündemi

YKS Kaç Kişi Başvurdu? Sınav Ne Zaman

YKS Kaç Kişi Başvurdu? Sınav Ne Zaman 2023 YKS sınavında bu sene rekor bir artış gerçekleşti. Temel Yeterlilik Sınavı’na (TYT) 3 milyon 527 bin 463 aday, Alan Yeterlilik Sınavı’na ise (AYT) 2 milyon 573 bin 136 aday başvurdu.

 

YKS Kaç Kişi Başvurdu? Sınav Ne Zaman

Osym 2

YKS Kaç Kişi Başvurdu? Sınav Ne Zaman… ÖSYM Takvimine Göre Sınav Ne Zaman?

Bu sene gerçekleşecek sınav, 17 ve 18 Haziran‘da gerçekleşecek. Ayrıca verilere göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 3 milyon 527 bin 463 aday başvurdu.

 

O 2

Kaç Kişi Başvuru Yaptı

YKS’nin Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 3 milyon 527 bin 463 aday, Alan Yeterlilik Testleri’ne (AYT) 2 milyon 573 bin 136 aday, Yabancı Dil Testi’ne (YDT) 338 bin 14 aday başvuru yaptı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda yaklaşık 1 milyon kişi görev yapacak.

 

Yks

YKS Sınav Yerleri Ne Zaman Belli Olacak?

Adaylar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere bu belgelere erişim sağlayacak.

Buna göre; 2023 YKS sınav yerlerinin 10 Haziran haftasında erişime açık olacak.

 

YKS Kaç Kişi Başvurdu? Sınav Ne Zaman

2 27

2023-YKS’ye başvuru işlemini sınava katılanlar kılavuzda belirtildiği şekilde yapması gerekecek. Ardından sınav ücretini yatıracak.

Ayrıca bunları mutlaka yapın!

2023-YKS başvuru bilgilerinizi, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru süresi içinde kontrol edin.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı bilginiz var ve başvuru işleminizi herhangi bir başvuru merkezinden yapmanız gerekiyorsa başvuru merkezine gitmeden önce ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak sistemde bulunan eğitim bilgilerinizi kontrol edin.

Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu