GündemEğitim

YÖK Uyarı Yaptı: “Sahte Üniversite” Ve “Yanıltıcı Reklam”

Yükseköğretim Kurulu, yurt dışındaki üniversitelere kayıt yaptırmayı düşünen öğrencilere uyarı yaptı. Yaptığı uyarı, “üniversitelerin YÖK’ün tanındığı ve mezunlarına denklik verileceği” yönündeki yanıltıcı reklam yönünde oldu.

 

YÖK Uyarı Yaptı: “Sahte Üniversite” Ve “Yanıltıcı Reklam”.. YÖK’ten yazılı açıklama geldi. Gelen yazılı açıklamada, bazı aracı eğitim danışmanlık kuruluşlarının, YÖK’ün tanındıklarını vurguladı. Ardından, ileri sürdükleri üniversitelerin mezunlarına her halükarda denklik verileceği yönünde duyurular yaptıklarının altını çizdi. Ayrıca, bazı üniversitelerin de tanıtımlarında “sınavsız üniversite”, “mezuniyet sonrası şartsız denklik” gibi ifadeler kullandıklarını söyledi. Ayrıca açıklamada, yanıltıcı ve yalan içeriklere ilişkin gerekli hukuki işlemlerin başladığı belirtti.

Yök Uyarı Yaptı: &Quot;Sahte Üniversite&Quot; Ve &Quot;Yanıltıcı Reklam&Quot;

“denk bir diploma programı olmaması sonuçlarını doğurma ihtimali var”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da konuya ilişkin değerlendirmeler yaptı. Yaptığı değerlendirmede, tıp, hukuk, eczacılık, mühendislik gibi bölümlere sınavsız veya uzaktan eğitimle diploma vaadinin karşılığının bulunmadığını belirtti. Ardından, “Bu tür sahte içerikler hiç eğitim alamama, iddiası olan nitelikte eğitim alamama ya da denk bir diploma programı olmaması sonuçlarını doğurma ihtimali var” dedi.

Yök Uyarı Yaptı: &Quot;Sahte Üniversite&Quot; Ve &Quot;Yanıltıcı Reklam&Quot;

YÖK’ün tanıdığı yükseköğretim kurumları e-Devlet’ten öğrenimi oluyor

AA’nın edindiği bilgiye göre Dr. Özvar, öğrencilerin öğrenim görmeyi planladıkları yükseköğretim kurumunun YÖK’ün tanınıp tanınmadığını kontrol etmesi gerektiğine işaret ederek şunları kaydetti:

Yök Uyarı Yaptı: &Quot;Sahte Üniversite&Quot; Ve &Quot;Yanıltıcı Reklam&Quot;

“Yurt dışında yükseköğrenim görmek isteyen öğrencilerimiz, Kurulumuz’un tanınan yükseköğretim kurumları e-Devlet’te yer alıyor. ‘https://www.turkiye.gov.tr/yok-okul-tanima-belgesi-sorgulama’ internet adresinden gerekli kontrolleri sağlayabilir ve bunu kanıtlayıcı dokümanları alabilirler. Öğrencilerimiz e-Devlet’te bulamadıkları yükseköğretim kurumlarını mutlaka Kurulumuza sorarak teyit etmeliler. Ayrıca, öğrenciler ‘0850 470 09 65’ numaralı telefondan Yükseköğretim Kurulunun çağrı merkezine ulaşarak konuya ilişkin sorularına cevap bulabilirler.”

YÖK Uyarı Yaptı: “Sahte Üniversite” Ve “Yanıltıcı Reklam”…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu