GündemTürkiye Gündemi

Yolcu Almayan Taksi Şoförleri Hakkında Yasal İşlem Başlatılacak

Yolcu Almayan Taksi Şoförleri Hakkında Yasal İşlem Başlatılacak

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, taksilerde kısa mesafe ve trafik yoğunluğu gibi nedenlerle yolcu alınmamasının tespitinde güvenlik birimleri yolcu mağduriyetini giderecek. Yolcu almamakta ısrar eden taksi şoförlerine yasal işlem yapacaklar.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Taksi Denetimleri” genelgesi gönderdiler.

Genelgede, son dönemde özellikle büyükşehirler başta olmak üzere, bazı taksi şoförlerinin kısa mesafe veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığına ilişkin şikayetlerin arttığı belirttiler.

Bu durumun, taksi şoförleri ile yolcular arasındaki tartışmaları ve asayişe müessir olayları artırabileceği, ticari taksilerde seyahat eden/etmek isteyen vatandaşlar ile turistler arasında mağduriyetlere neden olabileceği vurguladılar.

Genelgede, mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için yapılacaklar şöyle sıraladılar:

“Taksilerde kısa mesafe/trafik yoğunluğu gibi nedenlerle yolcunun alınmamasına ilişkin şikayet/müracaatlar ile ayrıca konunun denetimlerde resen tespiti halinde güvenlik birimleri yolcunun mağduriyetini giderecek. Ticari taksi denetimleri artırılarak, şehirler arası otobüslerde uygulanan sivil personel denetimleri ticari taksiler için de uygulayacaklar. Taksi yolcularının yaşadıkları mağduriyetler hakkında şikayetlerini ulaştırabilecekleri mecralar (belediyeler, esnaf odası vb.) ile ilgili ayrıca iletişim bilgileri kamuoyu ile paylaşacaklar.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu