Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Yönlendirme Komitesi Toplandı

 Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ortaklığında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından hazırlanan toplantı çevrimiçi oldu.

 

 

Yönlendirme Komitesi Toplandı.. Bakanlık temsilcileri, AB Delegasyonu temsilcisi, Üniversite temsilcileri ile proje yöneticileri toplantıda hazırdı. Toplantıya Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) adına Genel Sekreteri Abdullah Güç mevcut. Bunun yanında Balıkesir Üniversitesi adına da Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl mevcut. BAUNSEM Müdürü Doç. Dr. Hakan Önal ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Sabri Bıçakçı da mevcuttu.

 

Fotoo

GWO Sertifikası Eğitimleri Başladı

Global Wind Organization (Küresel Rüzgar Türbinleri Organizasyonu) Uluslararası Akreditasyon sürecini başarılı bir şekilde tamamlayarak GWO onaylı Temel Güvenlik Eğitimi (Basic Safety Training/BST) vermeye yetkili kurum onayını alan BAUNSEM, bir taraftan anlaşmalı eğitmenleri aracılığıyla eğitimler verirken diğer yandan, kendi eğitmenlerini yetiştirmek üzere eğitimlere başladı.

GWO Sertifikası Eğitimleri ile; Rüzgar Enerji Santralinde ve türbinlerinde çalışan tüm personelin dünyanın herhangi bir yerinde “Rüzgar Türbinleri için Temel İş Güvenliği Eğitimlerini” aynı standartta alarak bu standart ile tüm dünyada rüzgar endüstrisinde eğitim ve doğru uygulama standartlarının gelişimi, rüzgar enerji santrallerinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği risklerini azaltmak ve çalışmalar sırasında çevreye verilen zararı en aza indirmek amaçlanmakta.

Img 20230415 Wa0006

Mezun Gençlere Eğitim ve Staj İmkânı

Yürütülmekte olan proje 18-29 Yaş Arası 480 genci kapsıyor. Bunun yanında rüzgâr, biyogaz ve fotovoltaik alanlarında eğitim ve staj/istihdam desteği olacak. Ancak proje kapsamında her iki üniversitede Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi ile Meslek Yüksekokullarının ilgili bölümler yer alacak. Bu bölümler (elektrik, enerji, elektronik teknolojisi, elektronik ve otomasyon, makine vb.) eğitimi alacak. 18-29 yaş aralığındaki 480 yeni mezun işsiz genç var. Bu gençler (Balıkesir-240 kişi, Çanakkale-240 kişi) toplamda 4 ay sürecek enerji sistemleri eğitimi alacak. Bununla birlikte eğitim programının ardından yenilenir enerji alanında faaliyeti olan işletmelerde 2 ay sürecek. Bu işletmeler staj programına dahil edilecektir. Bunun yanında 240 kişilik mühendis ve teknisyenler proje kapsamında, Balıkesir Üniversitesinde eğitim görecek. 240 kişilik mühendis ve teknisyenlerden oluşan grubun eğitimleri devam ediyor. Son olarak mayıs ayı içerisinde yüz yüze olacak şekilde başlayacaktır.

Yönlendirme Komitesi Toplandı

Daha fazla habere ulaşmak için sitemizi ziyaret ediniz. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu