Gündemİlçe Haberleri

Yücel Yılmaz, “BASKİ Çevreciliğin Kitabını Yazıyor”

Yücel Yılmaz, “BASKİ Çevreciliğin Kitabını Yazıyor”

 

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi, Kepsut İlçesi’ne kurduğu arıtma tesisini törenle açtı. Tesis, ileri Biyolojik Arıtma Prosesli Atık Su Arıtma özelliklerine sahip. Üstelik, Tesisin arıttığı suyun tarımsal sulama kriterlerine uygun. Aynı zamanda, akvaryum balığının dahi suda yaşayabilmesi, tesisin çevreciliğini ön plana çıkarıyor. Başkan Yücel Yılmaz, ülkede ki ilklerden biri olan tesisi için “Eselerimiz Mührümüzdür” dedi

 

Yucel Yilmaz Baski Cevreciligin Kitabini Yaziyor 05

22 Bin Kişi Ve 3 Bin 300 Metreküp/Gün Kapasiteye Sahip

Arıtma tesisinin toplam maliyeti 12 milyon 790 bin TL oldu. Ayrıca, İleri biyolojik arıtma tesisinin farklı bir prosesi olan Sabit Film Entegre Aktif Çamur (IFAS) Sistemine sahip. Dahası, inşa edilen tesiste, atık sular bitkiler vasıtasıyla arıtılacak. Tesis, 22 bin kişi ve 3 bin 300 metreküp/gün kapasiteli olarak hizmet verecek. Burada tarımsal sulama kriterlerine uygun bir şekilde arıtılarak geri kazanılacak sular, Kepsut’un tarım arazilerinin sulanmasında kullanılacak.

Yılmaz, “Büyükşehir Çevreciliğin Kitabını Yazıyor”

Yücel Yılmaz, açılışı gerçekleştirilen atık su arıtma tesisinin, Türkiye’de ilklerden biri olduğunu söyledi. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi olarak, insanın doğayla uyum içerisinde yaşadığı şehri inşa etmek için çabaladıklarını belirtti. Bu bağlamda da, önemli proje ve yatırımları hayata geçirdiklerini ifade etti.

Yucel Yilmaz Baski Cevreciligin Kitabini Yaziyor 02

Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Çevreciliğin Kitabını Yazıyor. Göreve geldiğimizde, bu tesisin yaklaşık yüzde 60’ı tamamlanmıştı. Türkiye’ye örnek olacak bir tesisi tamamen işler hale getirip açılışını yapmak bizlere nasip oldu. Şehrin içinde daha az yer kaplayan, herhangi bir koku problemi yaşatmayacak, daha nitelikli ve kullanışlı bir tesisi Kepsut’a kazandırdık. Bunun gibi tesislerin sayısını artırmak istiyoruz. Şehrimizin farklı noktalarında da benzer çalışmaları yapacağız. Çünkü biz denizimizi, akarsularımız, doğamızı önemsiyoruz. Balıkesir için çalışıyoruz, eserlerimiz mührümüzdür. Başta Kepsut Belediye Başkanımız İsmail Cankul’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Cankul “Sulanan Arazi Arttıkça Bereket Artacak”

 

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ise, Tesisin Kepsut’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Ardından da “Bugün güzel bir eseri ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tesis, çevreye ne kadar duyarlı olduğumuzun bir göstergesidir. Arıtılarak içme suyu berraklığına getirilen atık suları, tarım arazilerimizde değerlendireceğiz. Kepsut’ta sulanan arazi arttıkça toprağımızın da bereketi artacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız  başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yucel Yilmaz Baski Cevreciligin Kitabini Yaziyor 04

Kaymakam Arslanargun “Uluslararası Standartlara Sahip”

Belediyeciliğin insana olduğu kadar doğaya da yatırım yapmak olduğunu vurgulayan Kepsut Kaymakamı Harun Arslanargun, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis, doğaya yapılan yatırımın çok güzel bir örneği. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz olmak üzere uluslararası standartlara sahip bir tesisi Kepsut’a kazandıran Kepsut Belediye Başkanımız ve tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yucel Yilmaz Baski Cevreciligin Kitabini Yaziyor 03

“2,5 Milyon İnsan Hizmet Verecek Kapasiteye Ulaşacağız”

Açılış töreninde, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, konuşma yaptılar. Günal, Suya sahip çıkmak için öncelikle atık suların iyi yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca,  BASKİ’nin 2019’a kadar 24 atık su arıtma tesisiyle şehre hizmet verdiğini belirtti. Ardından da “Yücel Başkanımız göreve geldiğinde, şehirde atık su sorunu kalmamasına yönelik talimat verdi. 2019’dan bu yana yapmış olduğumuz ve yapacağımız yatırımlarla; 45 atık su arıtma tesisiyle 2,5 milyon insana hizmet edebilecek kapasiteye ulaşan bir arıtma tesisi ağına sahip olacağız” dedi. İzzet Günal; Sındırgı, Savaştepe ve Susurluk’ta yapılan arıtma tesislerinin açılışlarını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceklerini ifade etti.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu