GündemTürkiye Gündemi

Yüksek Askeri Şura Bu Hafta Toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, YAŞ’ta albayların terfileri gerçekleşecek. Ayrıca, görev sürelerinin uzaması için işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları ele alınacak.

 

Yüksek Askeri Şura Bu Hafta Toplanıyor… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ağustos ayının ilk haftasında Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı gerçekleşecek. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) terfi ve atama dosyaları ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı görevine ataması gerçekleşen ismin de Şura gündeminde olması beklentiler arasında yer alıyor.

Yüksek Askeri Şura Bu Hafta Toplanıyor

YAŞ üyesi kabine üyelerinin büyük bölümü, Yüksek Askeri Şura toplantısında ilk kez yer alacak. Şura çalışmalarının, her yıl olduğu gibi YAŞ üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Anıtkabir’ ziyaret gerçekleşecek. Ardından,  YAŞ Toplantısı’nın başlaması beklentiler arasında.

Toplantıda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları da ele alınacak. YAŞ çalışmalarının bir günde bitmesi öngörülürken Şura kararları Erdoğan’ın onayının ardından uygulamaya geçecek.

Yüksek Askeri Şura Bu Hafta Toplanıyor

Devre Arkadaşı 3 Orgeneral

YAŞ’ta gündeme gelmesi beklenen başlıklardan biri de Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı oldu. Ardından boş kalan Genelkurmay Başkanlığına gelecek isim.  Bu göreve, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı olarak da görev yapan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever ya da yeni bir isim ataması olacak.

Genelkurmay Başkanı olacak isimler arasında 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak. Beraberinde, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri. Devamında, Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu yer alıyor.

Harp Okulu’nun 1981 mezunu üç devre arkadaşı arasından Metin Gürak 2020’de, Sivri ve Bayraktaroğlu ise 2021’de orgeneralliğe terfi etmişti. Avsever’in Genelkurmay Başkanlığı görevine atamasının olması durumunda görevde bekleme süresi ve yaş haddinden emekli olması beklentiler arasında.

Yüksek Askeri Şura Bu Hafta Toplanıyor

Hava ve Deniz Kuvvetlerinde adı öne çıkanlar

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu. Beraberinde, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan’ın görev süreleri devam ediyor.

Geçen yıl bu görevlere getirilen komutanların emekliye ayrılması durumunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Kurmay Başkanı Koramiral Aydın Şirin ile Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız’ın adı geçiyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığında ise Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun ismi öne çıkıyor.

Yüksek Askeri Şura Bu Hafta Toplanıyor

Dördüncü Yıldızı Bekleyenler

YAŞ kararları kapsamında bazı korgeneraller de bir üst rütbeye terfi edecek. Bu kapsamda Kara Kuvvetleri Komutanlığında geçen sene görev süreleri bir yıl uzayan 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci. Beraberinde, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni. Devamında, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Sinan Yayla’nın yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Korgeneral İrfan Özsert, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral İsmail Güneykaya, terfi sırasında yer alıyor.

Yüksek Askeri Şura Bu Hafta Toplanıyor

Ayrıca YAŞ toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde olacak.  AA’nın edindiği bilgiye göre ayrıca, YAŞ toplantısına Şura üyeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı. Dahası, Adalet Bakanı Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek. Devamında,  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin. Bunun yanında, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler. Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katılım sağlayacak.

…Yüksek Askeri Şura Bu Hafta Toplanıyor….

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu