GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Zincir mağazalara yönelik yeni kural!

Zincir mağazalara yönelik yeni kural!

 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla perakende sektörüne yönelik yeni bir kural geldi.

 

Zincir Mağazalara Yönelik Uygulama!

Buna göre, zincir mağazalar satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlü olacak. Bu verileri mağazalar kamuoyu ile paylaşacak ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlayacak.

Resmi Gazetede

Ticaret Bakanlığı zincir mağazalara yönelik yeni kurallar getirdi. Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ise Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Son Dakika Zincir Magazalara Yonelik Yeni Kural 15477815 3261 M

Resmi Gazete‘de yayımlanan kararda;

“Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanması amacıyla, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlüdür. Bu veriler ilgili kurum, kuruluş ve kamuoyuyla paylaşılabilir. Veri aktarımının usul ve esasları Bakanlıkça belirlenerek ilgili zincir mağazalara bildirilir.”

 

Zincir Mağazalara Yönelik Kural

Haber: Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu