GündemGörüntülü Haberler

1 MAYIS’TA MEYDANLARA

Emek ve Demokrasi Platformu Balıkesir şubesi 1 Mayısta her yıl olduğu gibi bu yılda meydanlarda olacak. Bahçelievlerde Çarşamba Pazarından başlatılacak mücadelede emekçinin, demokrasi  ve özgürlüğün sesi yinelenecek. Emek ve Demokrasi Platformu Balıkesir şubesi 1 Mayısta her yıl olduğu gibi bu yılda meydanlarda olacak.

Bahçelievlerde Çarşamba Pazarından başlatılacak mücadelede emekçinin, demokrasi  ve özgürlüğün sesi yinelenecek.Emek ve Demokrasi Platformu Balıkesir şubesi yaptığı açıklama ile emekçi işçilere çağrıda bulundu.’’1 Mayıs’ta saat 10.00’da her yıl olduğu gibi bu yılda Bahçelievlerde Çarşamba Pazarının bulunduğu yerdeyiz’’

EMEKÇİLER MEYDANLARDAN SESLENECEK

Emekçi işçilerin mücadele ve hak arayışı gününde (1 Mayıs) Eğitim İş Balıkesir şubesi binasında bir basın açıklaması yapıldı. Eğitim Sen Şube Başkanı Abdurrahman Bulut tarafından okunan açıklamada emekçi için, sömürüye, yoksulluğa ve faşizme karşı, birlikte mücadelede ve dayanışma için 1 Mayıs’ta buluşalım mesajı verildi.

Eğitim İş Şube Başkanı Mustafa Demiralp, Muhasebeciler Odası Başkanı Metin Yalçın, Erden Köybaşı’nın da hazır bulunduğu toplantıda Eğitim Sen şube Başkanı Bulut şöyle dedi: ‘ İşçiler, emekçiler,mimarlar-mühendisler,hekimler,kadınlar,gençler,çocuklar,ötekiler ve ezilenler olarak,1 Mayıs Birlik ve Dayanışma gününde, savaş örtüsü altında köleleştirmeye ,işçilerin ve emekçilerin haklarının bir bir yok edilmesine dur demek için meydanlarda olacağız’ denildi.

SÖZDE DEĞİL ÖZDE KADROLAR VERİN

Bulut yaptığı konuşmada, ‘İş güvencesinin ortadan kaldırıldığını ifade ederek her türlü düzenlemeye dur demek ve dayatılan vahşi sermaye düzenine dur demek için haykıracağız’ dedi. Eğitim Sen Şube Başkanı Abdurrahman Bulut açıklamasında eğitim sistemini de eleştirdi. Okullardaki niteliksiz diye ayrılan Ortaöğretime geçiş uygulamasına dur demek için taşeronlara sözde değil özde kadro verilmesini istiyoruz ve eğitim emekçilerine dayatılan performans ve sınava hayır demek için 1 Mayıs’ta meydanlardan sesimizi bir kez daha duyuracağız’ ifadelerini kullandı.

EMEKÇİNİN HAKKI SAVUNULACAK

1 Mayısta  Emek platformu Bahçelivler mahallesinde bulunan Çarşamba Pazarında bu yılda alanlarda olacağını duyurdu. Eğitim Sen Şube Başkanı Abdurrahman Bulut ‘yasama, yürütme ve yargının tek ağızda toplandığı, yasalarla değil fermanlarla yönetilen bir ülke istemiyoruz’ dedi. Bulut konuşmasının devamında şunları söyledi: ‘‘Emekçilerimizin taleplerini haykıracağız. Açlığa sefalete terk edilen emekçinin yanında olacak ve tek adam rejimine karşı demokrasiyi savunmak için, Demokrasiye, barışa ve özgürlüğe olan özlemimizi haykırmak için, Laik, bilimsel, demokratik, kamusal ve parasız eğitim için, Eğitimin dinselleştirilmesine, vakıf ve cemaatlerle imzalanan protokollerle peşkeş çekilmesine, adım adım kamusal eğitimin tasfiye edilmesine dur demek için meydanlarda ses olacağız.’’

OHAL SON BULMALI

OHAL’in sonlandırılmamasınada tepki gösteren Bulut açıklamasında, ‘OHAL’in kaldırılması,KHK’ların geri çekilmesi,hukuksuz bir şekilde ihraç edilen ve açığa alınan tüm emekçilerin işlerine geri dönmesi için çalışmalar yaptıklarını ve OHAL’in son bulmasını istediklerini dile getirdi.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIN

Kadın cinayetlerine de dikkat çeken Eğitim Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Abdurrahman Bulut ,çocuk istismarı ve kadın cinayetlerinin son bulmasını arzu ediyoruz diyerek ; ‘hak, hukuk ve Adalet için 1 Mayısta alanlarda olacaklarını belirtti. Emek, eşitlik, özgürlük, barış, laiklik ve demokrasi için 1 Mayısta buluşalım. Yüreği emekten, demokrasi ve özgürlükten olanları sesimize ses, gücümüze güç katmaya çağırıyorum’ şeklinde konuştu.  Sevda Kaygısız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu