GündemTürkiye Gündemi

112 Acil Çağrı Merkezi Kusursuz Hizmet Noktası Oldu

112 Acil Çağrı Merkezi Kusursuz Hizmet Noktası Oldu

112 Acil Çağrı Merkezinde 7 ayrı kurum bir arada kusursuz hizmet sunuyor. Balıkesir’de 2016 yılından buyana faaliyette olan Çağrı Merkezi kuruluşunun altıncı yılına ulaştı.

112 Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Eroğlu, 81 İl’de acil çağrı merkezi ile faaliyette olunduğunu belirtti. Eroğlu, “ Türkiye’nin neresinden arasanız arayın çağrılar 112’ye düşüyor. Balıkesir Çağrı Merkezimizde 170 personel ile birlikte hizmet veriyoruz. Her vardiyada 35-40 civarında arkadaşımızla hizmet veriyoruz ”dedi.

4C706483 34Be 4Cb1 973E B8A16Ddabe06

7 AYRI KURUM BİRARADA VE PÜR DİKKAT ÇALIŞIYOR

112 Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Eroğlu, Acil Çağrı Merkezi arandığında konu ne ise o belirtilip ardından adresi tam olarak vermeleri zaman açısından bizim için önemli” dedi.112 Acil çağrı merkezi ilk açıldığı yıllarda yüzde 60 asılsız ihbar alıyordu ancak; gelinen sürede asılsız ihbar oranı bilinç arttıkça düştü ve şuan yüzde 48’lerde.2016 yılında İtfaiye ile birlikte faaliyete geçen 112 Acil Çağrı Merkezi önceki gün bir pasta kesimi ile Altıncı yılını kutladı.

Dsc 0057

İHBARLAR FARKLI ANCAK EKİP RUHU AYNI DİLİ KONUŞUYOR

112 Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Eroğlu 81 İl’de acil çağrı merkezi ile faaliyette olunduğunu belirtti. Eroğlu, “ Türkiye’nin neresinden arasanız arayın çağrılar 112’ye düşüyor. Balıkesir Çağrı Merkezimizde 170 personel ile birlikte hizmet veriyoruz. Her vardiyada 35-40 civarında arkadaşımızla hizmet veriyoruz ”dedi. Eroğlu , “Çağrı geldiğinde vaka kaydı oluşturuluyor konu sağlık ise sağlık ekibine, Polisi ilgilendiren bir konu ise Polis birimine hangi konuda ise o birime aktarılıyor. İlçelerden yada merkezden gelen her çağrı teyit yapılarak yönlendirme ile gerekli birimine yönlendiriliyor ”şeklinde konuştu. Eroğlu, her gelen 100 çağrıdan 48’i asılsız olduğunu ve geçmiş yıllara nazaran bilinç arttıkça asılsız ihbarlarında bu doğrultuda azaldığına işaret etti. Asılsız çağrılarla ilgili müdahale yapılıyor asılsız ihbar cezalandırılıyor ”dedi. Haber:Semra Aman Akyürek Foto: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu