GündemSiyasetTürkiye Gündemi

24 HAZİRAN’DA GÜÇLÜ MECLİS’E

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile ortak miting yapılacak mı sorusuna yanıt verdi. 81 vilayetin 81’ini de defalarca dolaştık ama bakıyoruz ki muhalefetin böyle bir şeyi bugüne kadar olmadı diyen Erdoğan 24 Haziran seçimlerinde meclisin önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş’in sorularını yanıtladı.

Erdoğan, milletvekili aday listelerinde yer almayan bakanlar için “Arkadaşlarımızın biraz da kendi tercihleri” ifadesini kullandı. Erdoğan, Meclis’te 300’ün üzerinde vekil hedeflediklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı yardımcılarının bir veya iki olacağını kaydeden Erdoğan, bakan sayısının da 20’nin altında olacağını söyledi. Erdoğan, “Bunların yanında bakan yardımcıları ve ofisler olacak” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Akar ve MİT Müsteşarı Fidan’ın kabineye gireceği iddialarına da yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile ortak miting yapılacak mı sorusuna, “Ben aslında arzu ederim. En azından bir iki final mitingi müşterek yapsak, isabetli olur diye düşünürüm ama tabii bu benim yalnız başıma vereceğim bir karar değil” diye konuştu.

EKONOMİ CESARET İSTER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakın ben ekonomi tahsili gördüm ve o günden bugüne, hocalarımız bize özellikle ‘Ekonomi cesaret ister’ derlerdi. Daha sonra ben siyasi yaşamımda, hayatımda buna şunu ilave ederdim; Ekonomi cesaret ister eyvallah ama hayat da bir cesaret işidir, hele hele siyaset tam bir cesaret işidir. Bunu göze alamayan, bunu yapamayan zaten bu işe hiç girmesin. E tabii ki belli bir bedeli ödemeyi de, göze alacaksın. Onun için biz 81 vilayetin 81’ini de defalarca dolaştık ama bakıyoruz ki muhalefetin böyle bir şeyi bugüne kadar olmadı.” diye konuştu.

GÜÇLÜ MECLİS

Benim kafamdaki düşünce, parlamentodaki sayı çok önemli. Güçlü Meclis diyorsak, ikinci sloganımız güçlü hükümet. Güçlü hükümet diyorsak, o zaman güçlü hükümeti güçlü Meclisle oluşturacaksınız. Buradaki sayı bu bakımdan çok çok önemli. Halkıma özellikle istirhamda bulunuyorum. Eğer güçlü bir cumhurbaşkanı istiyorsanız, güçlü bir Meclise de ihtiyacımız var. Onun için AK Parti’yi, Cumhur İttifakı’nı da güçlü kılmanız lazım. AK Parti eğer güçlü bir Meclis aritmetiği içerisinde yerini alırsa, o zaman şuna da inanacaksınız ki Cumhurbaşkanımız da o zaman çok çok daha güçlü olacaktır.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu