Gündem

3 AYDA 24 KİLO VERDİREN FORMÜL

Diyet listelerinin popüler tarifi arasında yer alan elma sirkeli sarımsak turşusu ile 3 ayda 24 kilo verebilirsiniz! Peki sarımsak turşusu gerçekten zayıflatıyor mu? Elma sirkeli sarımsak turşusu ağız kokusu yapar mı? Sarımsak turşusunun faydaları neler? Evde elma sirkeli sarımsak turşusu nasıl yapılır? Sarımsak diyetini kimler yapmamalı? İşte tüm detaylar…

İnsan vücuduna baktığımızda sayısız faydasını gördüğümüz sarımsak güçlü bir antibiyotik kaynağıdır. Özellikle de kanser çeşitlerine karşı koruyucu olan sarımsak, Alzheimer gibi unutkanlık problemlerinin çözümü için ideal bir doğal tedavi yöntemidir. Sağlık bakımından faydalı olmasının yanı sıra kilo problemi ile karşı karşıya olan kimselerin de tüketebileceği sarımsak diyetiinin 3 ay kadar bir süre ile 25 kilo zayıflattığı biliniyor.

SARIMSAK TURŞUSU DİYETİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Hemen hemen herkesin kolaylıkla bulabileceği sarımsağı turşu şeklinde tüketerek kilo verebilirsiniz. Ağzını çok sıkı kapatmaya dikkat ettiğiniz cam kavanozun içindeki turşuyu 15 gün geçtikten sonra tüketmeye hazır hale getirmelisiniz. Yemek yemeden önce sadece 1 tatlı kaşığı yemeniz idealdir.

Tadını almamak için hemen arkasından 1 bardak su içebilirsiniz. Kuvvetini arttırmak için akşam yemeğinden 30 dakika önce turşu suyu tüketebilirsiniz.

ELMA SİRKELİ SARIMSAK TURŞUSU NASIL HAZIRLANIR?

MALZEMELER:

1 litre ev yapımı (organik) elma sirkesi

250 gram havanda dövülmüş sarımsak

1,5 litrelik koyu renk cam kavanoz

Kavanoz kılıfı için koyu renk bez torba

YAPILIŞI:

Doğal yollarla evinizde yapacağınız elma sirkesine havanda dövdüğünüz sarımsakları suyu çıkana kadar ezilmiş halde koyun. Daha sonra karışımı kavanoza aktarıp hiç ışık almayan yerde 15 gün boyunca muhafaza edin. 15 günün sonunda elma sirkeli sarımsak turşunuz hazır olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu