Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

5 Popüler Gemi Rotaları

Farklı bir sehayat rotası denemeye hazır mısınız? Eşsizliğini korumayı başarmış 5 popüler gemi rotaları karşınızda. İşte o rotaların detayları

 

5 Popüler Gemi Rotaları

5 Popüler Gemi Rotaları

Akdeniz

Gemi seyahatleri arasında en popüler destinasyonlardan biridir. İspanya’nın en güzel şehirleri Barselona, Valensiya’dan, Balear Adaları Palma de Mallorca, Ibiza, Kanarya Adalarından Tenerife ve Endülüs’e uzuyor.

Ayrıca İtalya’da Sicilya Adası, Roma, Napoli, Cenova gibi yerleri keşfederken, Fransa’da Marsilya, Portekiz’de Lizbon, Madeira, Kuzey Afrika’da Fas gibi değişik kültürleri gözlemleyebileceğiniz bir tur.

Küba – Karayipler

Karayip adalarını da keşfetmeye yönelik düzenlemeye başlanmıştır. Ayrıca son dönemin en popüler gemi destinasyonları arasında yerini aldı. Dünyanın en karakteristik ülkelerinden Küba’da 2,5 geçirerek bu sürede gemide tam pansiyon konaklama yapılmasından dolayı, en uygun bütçelerle Küba’yı bambaşka keşfetme imkanınız olur iken, Karayipler’in en güzel adaları Jamaica, Cayman Adaları, Meksika Cozumel, Belize ve Honduras gibi ülkeleri de keşfetme olanağı var.

5 Popüler Gemi Rotaları

Kuzey Avrupa Fiyordları

Doğayla baş başa kalmaya, şelalelerin çağlayışını, gün batımının bulutlara verdiği olağanüstü kontrastı… Ayrıca yemyeşil doğanın yanı sıra sessiz-sakin, stresten uzak, küçük kasabaları-köyleri keşfetmeye olanak sağlamaktadır. Tabii ki bol bol oksijen alıp, göz alıcı fotoğraflar çekebileceğiniz Norveç ülkesinin güzellikleri sizleri beklemektedir.

Buzulların ve nehirlerin aşındırması ile onbinlerce yılda oluşmuştur. Zamanla suların da dolmasıyla, kara parçalarının yüzlerce kilometre içerilerine girmiş doğa oluşumları bulunmaktadır. Fiyord’ları bu seyahatte yakından görebileceksiniz. Cruise gemilerinin, fiyordların azameti karşısında ne denli küçük kaldığını gördüğünüzde, kendinizi farklı hissiyatlar içinde bulacaksınız.

Baltık Başkentleri

Baltık Başkentleri gemi seyahatleri özellikle Akdeniz ve Ege Adriyatik programlarına katılmıştır. Ayrıca gemi seyahatinde farklı rotalar keşfetmek hedefinde olan seyahatseverlerin ilk tercihi konumundadır. Bunun en önemli sebebi, hiç şüphesiz Rusya’nın en güzel şehirlerinin görülüyor olmasıdır.

Avrupa ülkelerinde bunaltıcı sıcaklar yaşanırken, yaz döneminde nispeten serin bir seyahat yapmayı hayal eden, sıra dışı keyifli Kuzey Avrupa-Baltık şehirlerini keşfetmeyi düşleyenler bu seyahati kaçırmasınlar.

5 Popüler Gemi Rotaları

Ege – Adriyatik

Ege-Adriyatik gemi seyahati, Venedik’ten, Dalmaçya sahillerinin gözdesi Dubrovnik’e… İtalya’da Bari’den, Yunanistan’ın romantik adası Mykonos’a kadar pek çok artısı olan bir seyahat. Yunanistan’ın başkenti Atina ve dünyada olimpiyatların ilk defa yapıldığı Olympia antik kentinin kasabası olan Katakolon da seyahatin diğer artıları.

Ege’nin içinizi kıpır kıpır oynatan ritmi, Akdeniz’in sıcakkanlı insanları, deniz, güneş, tarih, alışveriş, eğlence ve Ege-Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini bu seyahatte deneyimleyeceksiniz. Her biri, birbirinden güzel şehirlerde, birbirinden güzel sahillerde dolaşacak, adeta hayata yeniden başlamış gibi hissedeceksiniz.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu