Görüntülü Haberler

“50 MİLYON KİŞİ YENİ KİMLİĞİNE KAVUŞTU”

Balıkesir İl Nüfus Müdürü Reis Demir, yeni kimlik kartlarındaki değişim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni kimlik kartı değişimlerinin 2021 yılına kadar yapılabileceğini söyleyen Müdür Demir, adres değişikliğini süresinde yaptırmayan vatandaşları uyardı.

Yeni Kimlik kartlarındaki değişimlerin 2021 yılına kadar devam ettiğini belirten Balıkesir İl Nüfus Müdürü Reis Demir, bununla birlikte sürücü belgeleri ve pasaportlarda da herhangi bir süre sınırlaması yok” ifadelerini kullandı. Adres değişikliği ile ilgili vatandaşları uyaran Balıkesir İl Nüfus Müdürü Reis Demir, 20 içerisinde yapılmayan adres değişikliği ile ilgili cezai yaptırımların olacağını dile getirdi.

“DÖNEMSEL YOĞUNLUKLAR VAR”

Nüfus İdaresinde dönemsel yoğunluklar olduğunu söyleyen Balıkesir İl Nüfus Müdürü Reis Demir yaptığı açıklamada, “Bizim nüfus hizmetleri ile ilgili dönemsel yoğunluklarımız var. Yıl sonu yaklaştığı için bir yoğunluk söz konusu. Ama vatandaşlara ulaşan yanlış bir yargı da var. Biz 2019 yılı başından Ekim ayının sonuna kadar haftasonları dahil olmak üzere mesailer yaptık. Haftasonları da vatandaşlarımıza da hizmet verdik. Ancak vatandaşlarımızın bu süre içerisinde buna çok ilgi göstermediklerini gördük. Şimdi ise kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgeleri ile ilgili yoğunluklar var. Bunun da nedeni kimlik kartları değişimlerinin yıl sonuna kadar biteceği söylemi. Bir diğer neden de sağlık raporlarıyla ilgili değişiklik olacağı duyumları. Vatandaşlarımızın bu konuda telaşlanmalarına gerek yok. Kağıt bedelleri her yıl Bakanlık tarafından belirlenir ve kamuoyuna duyurulur” ifadelerini kullandı.

“KİMLİK KARTLARI DEĞİŞİM SÜRESİ 2021’E KADAR SÜRÜYOR”

Kimlik kartlarındaki değişim süresinin 2021 yılının sonuna kadar devam ettiğini söyleyen Balıkesir İl Nüfus Müdürü Reis Demir, “Kimlik kartı değişimlerinin 2021 yılının sonuna kadar devam edebileceğini söyleyebilirim. Diğer işlemler de ise herhangi bir süre yok. Gün içerisinde yaşanan aşırı yoğunluktan dolayı vatandaşlarımızdan biraz daha özverili olmalarını istiyoruz. Personellerimiz canla başla çalışıyorlar. Bizim hizmetlerimiz süreklidir ve devamlılık arz eder” ifadelerini kullandı.

“50 MİLYON KİŞİ KİMLİĞİNİ ALDI”

Türkiye genelinde 50 milyon kişinin yeni kimlik kartlarını aldığını söyleyen Müdür Reis Demir, “Ülke genelinde 50 milyona yakın vatandaşlarımıza kimlik kartı verdik. Ülke nüfusumuzu hesap ettiğimizde kalan sayının da değişimlerinin 2021 yılına kadar yapılabileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla pasaport ve sürücü belgelerinin değişimleriyle ilgili bir değişiklik söz konusu değil. Sağlık raporlarının değişebileceği ile ilgili de pek duyum yok” dedi.

“CEZAİ YAPTIRIMI VAR”

Adres değişikliklerinde bildirim yapmanın zorunlu olduğunu söyleyen Müdür Demir, “Yerleşim yeri değişikliği bireysel anlamda da devlet açısından da önemlidir. Dolayısıyla özellikle çocuklarını istedikleri okullara kayıt yaptırmak için değişiklik de yaptırabiliyorlar. Bunlar yanlış. Herkes evine yakın okulu tercih etmeli. En iyi okul eve yakın okuldur. Bunun yanı sıra adres değişimleri için kesin süre var. Değişiklik için 20 gün süre var. 20 gün içerisinde değişiklik yapılmayan adresler ile ilgili yasal işlemler yapılıyor. Vatandaş mağdur olmamak için bu süreleri dikkate almalı” şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu